Suri raadioajakirjanik Vello Lään (2)

Elu24
Copy
Raadiomees Vello Lään.
Raadiomees Vello Lään. Foto: Postimees.ee

Pühapäeval lahkus ajakirjanik ja Eesti esimese eraraadiojaama Raadio Tartu asutaja Vello Lään, vahendab ERR.

1937. aastal Tartus sündinud Vello Lään lõpetas Tartu Ülikooli bibliograafia erialal. Aastatel 1960–1975 oli ta Eesti Põllumajanduse Akadeemia ajalehe Põllumajanduse Akadeemia toimetaja. Aastast 1975 töötas Lään Eesti Raadio Tartu stuudio juhatajana ning aastal 1991 asutas ta Eesti esimese eraraadiojaama Tartu Raadio ja oli kuni aastani 2000 selle peadirektor. Aastatel 2004–2009 töötas Lään raadio Sun FM saatejuhina.

Oma karjääri jooksul tegi Lään ka telesaateid, näiteks meelelahutussaadet «Telelaupäev» koos Lembitu Kuusega. Raadioreporterina vahendas Lään põhiliselt pallimänge, eriti korvpalli.

Samuti on Lään uurinud Eesti Raadio ajalugu ja kirjutanud raamatuid. Ta oli ka üks Eesti Ringhäälingute Liidu asutajaid ja selle mitmekordne esimees.

Oma isa mälestuseks tegi pühapäeval Facebookis postituse Vello Lääne poeg Illari Lään. «Annan teada, et täna lahkus pikaajalise haiguse tulemusena minu isa Vello Lään, kes sai loetud päevad tagasi 85-aastaseks,» kirjutab Illari Lään Facebookis. «Kuigi isa töötas pikkade aastakümnete jooksul nii televisioonis, raadios kui ka trükimeedias, jäi raadiotöö kindlasti tema suurimaks kutsumuseks. Tema elutööks jäi kahtlemata Eesti esimese eraraadiojaama – Raadio Tartu – asutamine 1991. aastal. Jäägu teda meenutama pilt, mis on tehtud Raadio Tartu stuudios, kust ka mina oma raadiopisiku külge sain. Aitäh kõigile, kes teda viimasel sünnipäeval meeles pidasid!»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles