PILTUUDIS ⟩ Ukraina kuulsaimast koerast valmis Kiievis uhke seinamaaling

Annaliisa Köss
, reporter-toimetaja
Copy
Ukraina kuulsaim koer, miiniotsija Patron.
Ukraina kuulsaim koer, miiniotsija Patron. Foto: Reuters / Scanpix

Ukraina kõige kuulsamast koerast, miiniotsijate rühma kuuluvast Patronist on Kiievis valminud uhke seinamaaling.

Nädalapäevad tagasi postitati Facebooki lehele In Ukraine suursugune foto sellest, kuidas Ukraina kuulsaimast koerast Patronist valmib Kiievis Vidradni pargis uhke seinamaaling.

Fotot valmivast kunstiteosest jagati ka koerakese Instagrami kontol Patron_dsns, kus kirjutatakse: «Ohoo! Kunstnikel on minust käsil juba kolmas seinamaaling. See konkreetne asub Kiievis Vidradni pargis. Olen teile väga tänulik! Kui ma Kiievisse satun, tulen seda seina kindlasti vaatama.»

Fotod seinamaalingust on aga läinud ringlema kõikjal Twitteris. «Seinamaaling miiniotsijast koerast Patronis Kiievis Vidradni pargis.»

Kaheaastasest Jack Russeli terjerist Patronist on saanud Ukraina kuulsaim koer. Ta kuulub Tšernihivi miiniotsijate rühma ning tänu temale on leitud vähemalt 150 peidetud ja plahvatamata miini, mille miinirühm on seejärel kahjutuks teinud.

8. mail andis Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi riigi sõjaaegsele kõige kuulsamale koerale hea töö eest ka autasu, mida olid Kiievis presidendilossis toimunud sündmusel vastu võtmas nii miiniotsijast koer Patron ise kui tema peremees Mõhailo Ilijev.

Patron sai hea töö eest ka presidendi autasu.
Patron sai hea töö eest ka presidendi autasu. Foto: Reuters / Scanpix

Patron on ka varem meedias figureerinud, kuid peremehe sõnul talle liigne tähelepanu ei meeldi. Koerast on viimase paari kuuga saanud väga populaarne loom, kes meeldib nii lastele kui täiskasvanutele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles