Laura Põldvere korraldab suvel lastelaagreid: meil saab äge olema!

Raadio Elmar
Copy
Laura Põldvere.
Laura Põldvere. Foto: Pressimaterjal

Muusik Laura Põldvere on viimased kaksteist aastat korraldanud noortele suviseid laagreid. Tänavu toimub laulu- ja tantsulaager maaliliselt kaunis Võsu piirkonnas. Põldvere rääkis raadio Elmar hommikuprogrammis, mida programm pakub ja kes laagritesse oodatud on. Kuula ja loe järele!

Põldvere rääkis raadio Elmar hommikuprogrammis suvest ning suvisest meeleolust. Muu hulgas avaldas ta, milline võiks välja näha tema ideaalne suvehommik. «See oleks ideaalne, kui saan ärgata näiteks vanaema ja vanaisa juures. Nemad on juba varem ärganud ja allkorrusel vaikselt kobistamas ning kohvi keetmas. Kusjuures, vanaisa näitas mulle hiljuti, kuidas ta igal hommikul värsket apelsinimahla pressib – ta paneb sinna sisse kolm toorest vutimuna! Mina seda jooki siiski alla neelata ei suuda,» naeris ta.

Põldvere on viimased viisteist aastat tegelenud artistitöö kõrvalt muusikaõpetaja ülesannetega. Õpilaste nimekirjas on nii lapsi, noorukeid kui ka täiskasvanuid. «Tunde annan laulutehnika kui ka improvisatsiooni vallas. Minu klassid on mõeldud neile, kes soovivad häält arendada ja end laval enesekindlamalt tunda. Otsime koos inspiratsiooni, kindlasti teeme koos ka pulli ning nalja,» rääkis ta.

«Hääl on ju hinge peegel ja sellest väljendub nii palju. Õpilasi on mul väga erinevaid. On neid, kes alustavad nullist, ja ka neid, kes juba professionaalsed. On noori, kes tahavad näiteks näitekooli sisse saada ja tegelevad oma hääle treenimisega,» sõnas ta.

Põldvere tunnistas, et õpetajaametit pidades peab ta ka end ise pidevalt arendama. «Tahan olla väga hea õpetaja. Soov on inspireerida noori ja panna neid iseseisvalt harjutama. Kõik tunnis tehtav on väga lahe ja kasulik, kuid pean neid innustama, et nad harjutaksid ka väljaspool klassiruumi. Ilma iseseisva tööta muutust ei toimu,» rääkis ta.

Muusik korraldab kõikidele lauluhuvilistele ka suviseid laagreid. «Mäletan juba oma lapsepõlvest neid ägedaid suviseid laagriprogramme! Olen nüüd ligikaudu kaksteist aastat ka ise laagrite korraldustiimis olnud. Sel suvel korraldame lausa kaks ägedat laulu- ja tantsulaagrit Võsul,» lisas ta.

«Üks Võsul toimuvatest laagritest on mõeldud nooremale, teine vanemale vahetusele. Lisaks laulu- ja tantsuteemalistele grupitundidele organiseerime ka mänge ning näiteks orienteerumisi. Põnevaid tegevusi jätkub küllaga,» rääkis ta.

Muusik avaldas, et lastega suhtlemine on talle alati meeltmööda olnud. «Olen endast noorematega alati hästi läbi saanud. Ma tahan aru saada nende hingeelust, nad saavad alati minu juurde tulla ja jagada oma muresid ning mõtteid. Mäletan, et kui mu venna sõbrad käisid meil kodus külas, siis nad alati lõpetasid minu toas. Mõtlesime koos mänge välja ja joonistasime. Võtan neid kui sõpru. Samamoodi saan läbi ka oma vanemate ning vanavanematega – oleme kui sõbrad,» märkis ta.

«Kõik huvilised, kes soovivad meie suvisesse laulu- ja tantsulaagrisse tulla, saavad infot otsida minu Instragrami kontolt. Sealt suunab juba vastavale veebilehele, kus saab end laagrisse registreerida. Üks laager toimub juuni, teine juuli lõpus. Olen täiesti veendunud, et meil saab hirmus äge olema,» rõõmustas muusik.

Põldvere jõuab sel suvel ka publiku ette, seekord omapärase kavaga. «Selleks suveks panin kokku ühe ägeda itaaliakeelse programmi. Koiduga esitasime Eurovisioonil lugu «Verona». Tegime sellele võistluse raames ka itaaliakeelse versiooni. Sealt tekkis omakorda idee, et Haapsalu Itaalia festivalil paneme kokku lausa tunnipikkuse kava. Sisuliselt on tegemist tõelise Itaalia estraadiga! Selle kavaga külastame nüüd mitmeid Eestimaa paiku. Tulge kindlasti kuulama,» rääkis Laura Põldvere raadio Elmar hommikuprogrammis «Ärka, kaunis maa!». 

Kuula intervjuud SIIN

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles