Tais võib nüüd kanepit tarvitada ja seda isegi kodus kasvatada

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy
Kanepitaim kasvuhoones
Kanepitaim kasvuhoones Foto: HQuality/Shutterstock

The Guardiani andmetel on Tai leevendanud kanepi kasutamise reegleid. Pidu pannes seda siiski tarvitada ei tohi, kuid enda ravimiseks küll.

Tai leevendas kanepit puudutavaid reegleid ja lubab inimestel taime isegi kodus kasvatama hakata. Siiski on avalikes kohtades selle tarvitamine ka edaspidi keelatud. Ametnikud hoiatavad, et igaüks, kes kanepit avalikus kohas popsutab ja teiste jaoks häirivat lõhna tekitab, saab kaela süüdistuse.

Kanepit võib Tais juba tänasest kenasti kodus tarvitada ja kasvatada. Sellega tahetakse võimaldada erinevate kanepijookide ja looduslike ravimeetodite kasutamist.

Lubatud on aga ainult nõrga toimega kanepi tarvitamine. Ekstraktid, mis sisaldavad rohkem kui 0,2 protsenti tetrahüdrokannabinooli – taime psühhoaktiivset ühendit, mis tekitab inimesel narkouima – jäävad ebaseaduslikuks.

Uute reeglite kohaselt on ettevõtetel ja eraisikutel lubatud kasvatada farmis või oma aias meditsiinilistel eesmärkidel piiramatul arvul taimi. Kasvatajad peavad aga ametiasutusi teavitama ja kõik, kes kasvatavad taimi ärieesmärgil, peavad saama selleks loa.

Üha suurem hulk kohvikuid ja restorane müüb nüüd toite ja jooke, kuhu on lisatud kanepit. Sellised ettevõtted loodavad meelitada välisturiste, kelle arv langes pandeemia ajal järsult, kuid on vaikselt taas suurenemas.

Kanepi eemaldamine narkootiliste ainete nimekirjast sillutab Tais kohaliku meedia teatel teed sellele, et kanepiga seotud juhtumites süüdi mõistetud vangid vabastatakse ja nende karistused kustutatakse registritest. 

Praegu on Tai parlamendis arutusel uus kanepikontrolli seaduse eelnõu, mis sisaldab üksikasju kanepi tootmise ja kaubandusliku kasutamise kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles