Soomlaste jaoks on Tallinn kui kirbuturuparadiis

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy
Kaltsukas. Pilt on illustratiivne.
Kaltsukas. Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Soome meediaväljaanne Seiska kirjutab, et Tallinn on kasutatud riiete paradiis, kust saab moodsad disainerrõivad võileivahinna eest. Soomlaste palga juures on tõepoolest Eestis šoppamine, eriti taaskasutuspoodides, suhteliselt odav. Eestlased ise aga kurdavad, et ka second-hand-poes on kasutatud asjade hinnad liiga kallid.

Esimesena toob meediaväljaanne Seiska välja Balti jaama turu, kus lisaks puuviljadele ja muule maitsvale toidukraamile võib tõepoolest leida ka kasutatud riideid.

Üleval korrusel asuvad mitmed vintage- ja kasutatud riiete poed, nagu Fankadelik, Sveta, MS Vintage ja Sõbralt Sõbrale.

Uusimaks tulijaks peetakse Bazaari, mis tegutses varem telefoniäpis, kui on nüüd lõpuks avatud ka tavapoena. Bazaaris on soodsa hinnaga müügil eriti ilusad naisteriided, sealhulgas palju rõivaid Eesti disaineritelt ja kuulsustelt.

Viru keskuse lähedal asuvast Rotermanni kvartalist on soomlased üles leidnud aga vintage-kaupluse AGAN (As Good As New). Kauplus müüb riideid, jalanõusid ja aksessuaare. Valikus on väga palju ka tuntumate kaubamärkide riideid ning seda peetakse veidike kallimaks kirbukaks.

Ka heategevuslik kasutatud riiete ja esemete pood Aarete Laegas on põhjanaabritele silma jäänud, sest seal saab ostukorvi täita vaid mõneeurose hinnaga kaupadega. See pood müüb annetatud riideid ning saadud raha antakse mõnele abivajajale.

Samuti ei ole soomlastele märkamata jäänud Humana poed, sealhulgas kauplus Humana Vintage. Seda kiidetakse eelkõige seetõttu, et sortiment vahetub tihti ning superhea leiu võid saada lausa tühise 50 eurosendi eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles