Soome peaminister nakatus kahe peo järel koroonaviirusega (4)

Getter Trumsi
, Tegevtoimetaja
Copy
Soome peaminister Sanna Marin.
Soome peaminister Sanna Marin. Foto: EPA/Scanpix

Soome peaminister Sanna Marin andis kolmapäeval ühismeedia vahendusel teada, et ta on nakatunud koroonaviirusega. Sel nädalal võttis peaminister nii esmaspäeval kui teisipäeval osa enda korraldatud pidudest.

Sanna Marin andis Twitteris teada, et on koroonapositiivne. «Palavik tõusis eile õhtul ja tegin hommikul kodus kiirtesti, mis osutus positiivseks. Sümptomid on leebed ja tunnen end hästi,» avaldas Marin.

Peaministri sõnul on ta kiirteste teinud regulaarselt, sest ta on palju reisinud. «Minu testid nädala alguses olid negatiivsed,» kinnitas Marin.

Viimastel nädalatel on poliitikute ja peaministri töö toimunud koroonapiirangute puudumisel tavapäraselt. Näiteks korraldas Marin teisipäeval, 7. juunil traditsioonilise ministrite suvepeo, kuhu olid kutsutud ka assistendid ja valitsuse töötajad, vahendab is.fi

«Kõikide koroonajuhtumitega võetakse kasutusele vajalikud meetmed. Võimalikest kokkupuudetest on teatatud. Ministrite kokkupuute hindamine on tehtud eraldi,» kinnitas valitsuse pressiesindaja.

Osa ministreid, kes olid teisipäeval Marini korraldatud suvepeol, plaanivad tuleval nädalavahetusel oma erakonna suvepäevadest siiski osa võtta.

Esmaspäeval korraldas Marin peo ka ajakirjanikele. See oli esimene kord, kui Marin sai peaministri läbi viidud ajakirjanike pidu korraldada. 2020. ja 2021. aastal jäi kõnealune pidu koroonapandeemia tõttu ära.

Lisaks Marinile on umbes pooled Soome valitsuse ministrid koroonat põdenud. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles