TASS: Venemaa ainsa lennukikandja remont viibib taas, parandustöödel leiti puudusi

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy
Venemaa ainus lennukikandja Admiral Kuznetsov.
Venemaa ainus lennukikandja Admiral Kuznetsov. Foto: Norsk Telegrambyra AS/ Scanpix

Venemaa ainus lennukikandja Admiral Kuznetsov on viimastel aastatel saanud kõvasti kannatada. Kuigi seda on juba mõnda aega remonditud, on leitud endiselt nii palju puudusi, et lähima aasta jooksul see tööle ei hakka.

Venemaa uudisteagentuuri TASS andmetel viibib lennukikandja Admiral Kuznetsov remont endiselt. Allikate sõnul saab laeva töökorda heal juhul 2024. aastaks.

Tuleb välja, et remondi käigus on avastatud lennukikandjal mitmeid puudusi, mistõttu võtabki kõik plaanitust kauem aega.

1985. aastal vette lastud Admiral Kuznetsov on Venemaa ainus lennukikandja ja mereväe lipulaev. Selle remont pidi pärast viivitusi lõppema 2023. aastal, kuigi algul oli plaanis kõik korda saada juba eelmisel aastal. Seega on remont veninud kahtlaselt pikaks.

Ukrainas Mõkolajivis ehitatud 300-meetrise laeva ajalugu hõlmab mitut õnnetust.

Näiteks 2019. aastal hukkus pardal tulekahjus vähemalt kaks inimest. Aasta enne seda õnnetust remonditi parasjagu laeva, kui seda toetanud alus uppus ja tolle kraana põrutas vastu lennukikandja tekki, kirjutab Helsingin Sanomat.

2016. aastal ebaõnnestus hävitajal Sukhoi Su-33 lennukikandjale maandumine ning see kukkus merre, tehes samuti laevale veidike liiga.

Laev on kurikuulus ka korstnast tuleva paksu musta suitsu poolest. Admiral Kuznetzovi kütuseks kasutatakse rasket ebakvaliteetset masuudi kütteõli, mille tõttu kerkib laeva korstnast must suitsusammas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles