LIIGUTAV HETK ⟩ Kaja Kallas sai Boris Johnsonilt juuratudengiaegu meenutava auhinna

Elu24
Copy
Boris Johnson ja Kaja Kallas
Boris Johnson ja Kaja Kallas Foto: EPA

Peaminister Kaja Kallas jagas Instagramis klippe sellest, kuidas Briti peaminister andis talle märkimisväärse auhinna. Kallasel meenus auhinnaga seoses ka kentsakas mälestus.

Kaja Kallas kohtus Londonis Briti peaministri Boris Johnsoniga. «Liigutav hetk, milles kunagise juuratudengina leidsin ka omajagu saatuse huumorit,» kirjutab peaminister Instagramis, jagades fotosid ja videoklippe sellest, kuidas Briti peaminister andis talle üle tähelepanuväärse auhinna – Hugo Grotiuse raamatu «Sõja ja rahu õigusest».

«Boris Johnson andis mulle üle Briti mõjuka mõttekoja Policy Exchange auhinna «rolli eest rahvusvahelise reeglitepõhise korra kaitsmisel ning Venemaa agressiooni vastu seismisel»,» rõõmustab peaminister ja täpsustab, et auhind on nimetatud Hugo Grotiuse järgi. «Rahvusvahelise õiguse üks teerajajatest, kellega teeb lähemat tutvust iga esimese kursuse juuratudeng. Nii kunagi minagi.»

Kallas tunnistas, et kukkus toona antud eksami läbi. «Esimene eksam, milles olen kunagi läbi kukkunud, nüüd aga siis Grotiuse-nimelise auhinna laureaat,» sõnas ta, lisades naerunäo emotikoni.

Ühismeediasse tehtud postituses saatis Kallas soojad tervitused ka toonastele õppejõududele. «Siinkohal soojad tervitused õppejõud Raul Naritsale ja kõigile, kes on kunagi võtnud «Õiguse entsüklopeedia» kursust. Ja südamest tänu Policy Exchange'i mõttekojale selle tunnustuse eest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles