USA kindralleitnant: Venemaa tahab sõda venitada nii kaua, kui saab. Kas Ukrainal jätkub sõdureid?

Inna-Katrin Hein
Copy
Ukraina sõduri, 45-aastasena sõjas elu kaotanud Viktor Bidzilia matus Zavõdovos 7. mail 2022. Ukraina võimude teatel kaotavad nad 60–100 sõdurit päevas
Ukraina sõduri, 45-aastasena sõjas elu kaotanud Viktor Bidzilia matus Zavõdovos 7. mail 2022. Ukraina võimude teatel kaotavad nad 60–100 sõdurit päevas Foto: Serhii Hudak/UKRINFORM/Scanpix

Uudisteagentuur Associated Press intervjueeris endist USA Euroopa vägede ülemjuhatajat, pensionil kindralleitnanti Ben Hodgesit, kelle arvates üritab Venemaa Ukraina anastussõda venitada nii kaua, kui saab, ning seda senistest suurtest kaotustest hoolimata.

Hodgesi sõnul on ka Ukraina üsna palju sõdureid kaotanud. Ta lisas, et ukrainlasi on 43 miljonit ning seega peaks jätkuma mehi, keda sõtta saata, kuid neid on vaja enne relva kasutama õpetada ja see võtab aega.

«Venemaa rõhub kurnamissõjale ja üritab takistada läänest saadetavate relvade jõudmist Ukrainasse. Tegemist on lahinguväljaga, mis on kurnavam ja surmavam kui see, millega lääs harjus 20 aasta jooksul Iraagis ja Afganistanis, kus oli ohvreid vähem,» sõnas Hodges.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles