Fitnessikaunitar Kaisa Kuusnõmm: me kõik mängime elus rolle

Elu24
Copy
Kaisa Kuusnõmm
Kaisa Kuusnõmm Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

Personaaltreener ja bikiinifitnessi sportlane Kaisa Kuusnõmm mõtiskleb rollide üle, mida inimesed endale igapäevaelus võtavad. «Kui sulle aga ei meeldi parasjagu sinu roll, siis võta endale uus,» ütleb Kaisa sotsiaalmeedia postituses.  

«Maailm on lava ja mehed-naised kõik vaid näitlejad,» on öelnud Shakespeare. Sama mõtet väljendab kaasaegsemalt ka eratreener Kaisa Kuusnõmm, kes kirjutab oma Instagrami postituses, et inimene valib endale rolli ise ning kui see enam ei meeldi, võib vabalt uue valida.

«Me kõik mängime elus rolle. Rolle, mida on meile õpetatud, mida on meile teised pannud, ja rolle, mida me ise oleme endale võtnud. Täpselt – võtnud! Sest ega keegi meile vägisi neid suruda ei saa,» kirjutab kaunitar. 

Kaisa tunnistab, et talle meeldib alati kuulata, kuidas inimesed räägivad, et nad on näiteks häbelikud, nad pole üldse loovad või et nende maitse on halb. Või et keegi on hea ema või halb abikaasa. «Need kõik on mingid rollid, mida me oleme endale võtnud,» tõdeb naine. 

«Kui sa oled rahul selle rolliga, siis mul on su üle siiralt hea meel. Kui sulle aga ei meeldi parasjagu sinu roll, siis võta endale uus. Sa ei pea sinna elu lõpuni kinni jääma,» annab Kaisa nõu. 

«Sa oled hall hiir, aga tahad olla tähelepanu keskpunktis? Aga ole! Sa oled täielik käpardis maalimises, aga sa tahaksid olla hea? Kes üleüldse kunsti üle otsustab muidu? Ma võin homne päev bareti viltu tõmmata ja väita, et ma olen meisterartist! Miks mitte?»

Kaisa ütleb, et me tihti usume enda vanemate või tuttavate pilti iseendast, sest nemad on meile ju öelnud, millised me oleme. Aga kuidas nemad teavad, kui sa isegi veel ei tea?

Fitnessikaunitar kutsub üles mõtlema harjumuspärasest kastist väljapoole ja valima julgelt omale soovitud roll. «Aga mis oleks, kui mängiks mängu. Sa saad olla ükskõik kes, ükskõik milline. Elu on nagunii mäng ja vahet pole, kas tõsine või lõbus – otsa saab nii või naa. Võtaks seda mitte nii tõsiselt? Lõbutseks veidi?»

«Milline su avatar oleks? Ideaalses mängus?» küsib Kaisa lõpetuseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles