KAUNIS KLÕPS Mari Ojasaar mõtiskleb: mis on elu?

Triin Roos
, Ajakirjanik
Copy

Lasteraamatute autor ja kunstnik Mari Ojasaar mõtiskleb elu üle ning soovitab igas päevas leida vähemalt ühe erilise hetke.

«Mis see elu siis ikkagi on?» küsib Mari Instagrami postitatud imekauni pildi juures. «Olen seda enda peas veeretanud ja veeretanud. Seda küsimust – «Mis on elu?». Kuidas teie vastaksite?»

Pildil on Mari ja pere pesamuna Maria Luna säravas riietuses ning nad mõlemad kannavad kauneid haldjatiibu. 

Selle imelise pildi juures arutleb Mari filosoofilise küsimuse üle elu olemusest.  

«Maapealne kogemus? Kui nii, siis kuidas seda kogeda maksimaalselt. Samas nii, et sellest kogemusest ära ei väsi. Ei saa ju kogu aeg tundlad püsti ringi käia,» avaldab kolme lapse ema. 

«On suur kiusatus iga päev elada pulmade ootuses. Aega, mil suvi kõige magusam aeg on. Aga toon end tagasi hetke,» ütleb Mari, kes peab sellel suvel Hiiumaal koos elukaaslase Jesper Parvega suured pulmad, mis kestavad koguni neli päeva. 

«Plaanin hoopis iga päeva täiega nautida. Plaanin peadpidi kevadlilledes nuuskida, plaanin kael õieli linnulaulu kuulata, soovin beebiga esimese meresupluse teha, tahan kuumal liival oma kehaga rulluda, puhun võililleseemneid taeva poole ja naeratan Kikule,» kirjutab Mari. Aasta alguses kaotas ta raskele haigusele oma kaksikõe Kristi Ojasaare.

«Soovin igas päevas võtta hetke, mida nautida. Ei peagi terve päev maksimaalselt elama. Aga igas päevas üht erilist hetke kogeda on küll minu meelest super plaan. Tänulik, lihtsalt super tänulik ilusa hetke eest, iga jumala päev,» avaldab kirjanik, kutsudes oma jälgijaid üles märkama igas päevas midagi erilist.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles