UPS ⟩ Karupoeg Paddingtonil juhtus kuningannaga teed juues mitmeid äpardusi

Triin Roos
, Ajakirjanik
Copy
Kuninganna joomas teed tuntud raamatutegelase Paddingtoniga.
Kuninganna joomas teed tuntud raamatutegelase Paddingtoniga. Foto: BUCKINGHAM PALACE / STUDIO CANAL / BBC STUDIOS / HEYDAY FILMS, Scanpix

Sotsiaalmeedias saab näha meeleolukaid videoid Briti kuninganna Elizabeth II troonijuubeli pidustustest. Nii mõneski videos on koha sisse võtnud armastatud lasteraamatute kangelane karupoeg Paddington, kelle lauakombed jätavad aga soovida.

Kuninganna Elizabeth II on pikima valitsemisajaga monarh Briti ajaloos. Ta sai kuningannaks 1952. aastal. Sellel nädalal tähistatakse suurte pidustustega kuninganna 70. valitsemisaastat. Paraadid ja teised pidustused toimuvad Suurbritannias neljapäevast pühapäevani.  

Instagramis jagab kuningakoda toredaid videoid. Näiteks joob allolevas videos kuninganna teed Briti lastekirjanduse ühe suurema kangelase karupoeg Paddingtoniga. Karul juhtub teelauas mitmeid äpardusi, mida kuninganna mõmmikule pahaks ei pane. Ootamatult selgub, et sarnaselt Paddingtoniga on ka kuningannal käekotis varuks marmelaadivõileib.  

Video kommentaarides kiidetakse kuninganna näitlemisoskust. 

Allolevas videos näeme, kuidas Elizabeth II ja Paddington koputavad oma teetassidele Queeni hittloo «We Will Rock You» rütmi. Hetk hiljem on näha juubeldavat rahvahulka, kes on tulnud kuningannat tervitama. 

Kaadreid uhketest pidustustest saab näha ka allolevas Cambridge'i hertsogi prints Williami ja hertsoginna Catherine'i Instagrami kontol jagatud videos: 

Juubelipidustused lõppevad 5. juunil paraadiga, millest võtab osa pea 10 000 inimest, kes marsivad Buckinghami paleed ja Trafalgari väljakut ühendaval tänaval The Mall. Suurejooneliseks finaaliks on hetk, mil hümni laulab 150 Suurbritannia au ja uhkust.

Michael Bondi 1958. aastal ilmunud raamatu «Karu nimega Paddington» inspiratsiooniallikaks oli mängukaru, mille ta ostis oma naisele jõulukingiks. Karule pandi nimeks Paddington, sest autorile meeldis selle nime kõla.

Paddington on miljonite laste lemmik ja Paddingtoni jaama ees seisab tema auks püstitatud skulptuur.

Karu nimega Paddington ärkab igal hommikul parimate kavatsustega, sööb võileibu marmelaadiga ja on algavaks päevaks igati valmis. Kuid ikka ja jälle juhtub tal igapäevaseid karutoimetusi tehes midagi ootamatut, midagi läheb vussi, mõnest asjast tõuseb pahandus ja mõnest ei saa üldse asja. Aga üks on kindel – nalja saab temaga alati.

Allikas: Kirjastus Pegasus

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles