Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Toomas Hendrik Ilves: ükskõik milline koalitsioon ka moodustatakse, kuulub sellesse Isamaa (4)

Copy
Toomas Hendrik Ilves.
Toomas Hendrik Ilves. Foto: Madis Veltman

«Ükskõik milline koalitsioon ka moodustatakse, kuulub sellesse erakond Isamaa,» leiab Eesti endine president Toomas Hendrik Ilves. 

Reformierakonna esimees, peaminister Kaja Kallas tegi reedel president Alar Karisele ettepaneku vabastada Keskerakonna ministrid ametist ning ta tegi Isamaale ja Sotsiaaldemokraatlikule Erakonnale ettepaneku alustada kõnelusi uue valitsuse moodustamiseks.

«Tegin äsja Vabariigi Presidendile ettepaneku vabastada ametist ministrid Jaak Aab, Tanel Kiik, Eva-Maria Liimets, Taavi Aas, Kristian Jaani, Erki Savisaar ja Tiit Terik,» teatas Kaja Kallas.

Kallase sõnul vajab Eesti praegusel hetkel rohkem kui kunagi varem toimivat ning ühistel väärtushinnangutel põhinevat valitsust.

«Seniks, kuni uut koalitsiooni ei ole, jätkavad allesjäänud ministrid vastavalt ministrite asendamise korrale. Eesti vajab stabiilset valitsust, kes saab tegeleda riigi ees seisvate suurte väljakutsetega,» ütles Kallas.

Kaja Kallase pressikonverents Stenbocki majas.
Kaja Kallase pressikonverents Stenbocki majas. Foto: Madis Veltman

Eesti endine president Toomas Hendrik Ilves leiab, et hetkel on kaks võimalust. «Julge samm, mille tulemuseks on palju parem valitsus, kus Kaja Kallas jätkab peaministrina või tuuakse tagasi ebakompetentne, otsustusvõimetu ja korrumpeerunud katastroof, mis oli võimul aastatel 2019-2022,» avaldas Ilves oma arvamust sotsiaalmeedias. 

«Ükskõik milline koalitsioon ka moodustatakse, kuulub sellesse erakond Isamaa, kelle nn pensionireform inflatsiooni üle ääre ajas,» jätkas ta. 

EfTEN Capitali tegevjuht Viljar Arakas säutsus omakorda, et Kallas tegi julge sammu. «See on Kaja Kallase «Falklandi hetk». Maksimaalselt julge samm, mis defineerib peaministri pärandi ja näitab, mis on otsustusjulguse tegelik sisu keerulises olukorras.» Ilves nõustus Araka öelduga ning jagas seda edasi öeldes: «Just.».

Tagasi üles