VAATA JA KUULA ⟩ Tuntud Soome räpparid tegid end esimeseks Eesti e-bändiks

Soome räpipunt Teflon Brothers EMA 2022 galal auhinda üle andmas. Foto: Konstantin Sednev
Elu24 muusikatoimetus
Copy

Soome üks suurimaid ja edukamaid räpipunte Teflon Brothers lõi käed Universal Music Estoniaga ja avaldas legendaarse Juice Leskineni loost uusversiooni «Eesti (On My Mind)». Ühtlasi sai kõigist räpparitest Eesti e-residendid.

Kolmapäeval toimus Helsingis Eesti saatkonnas pressikonverents, kus sadu miljoneid striime genereerinud räpipunt Teflon Brothers teatas oma plaadilepingu üleminekust Universal Musicu Eesti filiaali. Bändi liikmed said kätte oma e-residendi digi-ID kaardid ja andsid teada, et on nüüd Eesti bänd!

«Oleme Universaliga töötanud aastaid ja nüüd otsustasime proovida midagi täiesti uut. Eesti muusikamaastik on väga hästi modelleeritud ja traditsioonilisel laulumaal peetakse ka räpist väga lugu. Eesti populaarseim artist nublu, kes on koos Mikael Gabrieliga välja lasknud kaks suurt hitti, on meie uus tiimikaaslane, samuti Eesti populaarseim bänd 5MIINUST,» teatas räpipunt.

Telfon Brothersi liikmed said Eesti e-residentsuse digi-ID kaardid.
Telfon Brothersi liikmed said Eesti e-residentsuse digi-ID kaardid. Foto: promo

Lisaks sellele, et bänd kuulub nüüd Eesti plaadifirma alla, tegid räpparid endale e-residentsuse. «Kuigi oleme saanud Eesti e-residentsuse, siis praegu jääme veel siiski elama Soome ja räpime edasi oma emakeeles. Aga kindlasti soovime koostööd teha kohalike artistidega,» avaldasid räpparid, kelle punti saab nüüd pidada Eesti esimeseks e-bändiks. 

Enam kui 15 aastat tegutsenud räpipunt otsustas hakata uusi sihtkohti vallutama pärast eelmise aasta Uuden Musiikin Kilpailu võistlusest (Soome Eurovisioon) osavõtmist. Eesti on Teflon Brothersi poistele tuttav sihtkoht, kus ei veedeta mitte ainult nädalavahetusi, vaid tehakse ka tööd ja antakse kontserte.

Veebruaris käis bänd Eesti muusikaauhindade galal parima räppartisti auhinda üle andmas ning kevadel oli neil Viru hotelli ööklubis nädala jooksul seitse väljamüüdud kontserti, kus esineti Soome abiturientidele.

Bändi liikme Pyhimyse sõnutsi on Eesti neile väga kallis: «Koroona-aastatel on Eesti väga palju arenenud ja siin on palju avastada ka neil, kes arvavad, et Eestit juba päris hästi tunnevad.»

Vana lugu uues kuues

Enda esimeseks singliks tegi bänd aga ümber legendaarse Juice Leskineni 1983. aasta laulu «Eesti (On My Mind)», muutes loo tänapäevaseks armastuslauluks Eesti kohta. Singli video võeti üles mitmes Eesti linnas, olles omamoodi videopäevik, kus bänd oma uuel kodumaal seikleb.

Eestlased võivad lisaks kodumaistele kohtadele märgata ka mitmeid tuttavaid nägusid. Värskes muusikavideos teevad kaasa soomlaste poolt armastatud Eesti hokilegend Siim Liivik ehk Märkä-Simo, nii siin- kui sealpool lahte tuntud Anu Saagim, Kohver ansamblist 5MIINUST ning TalTechi tantsutüdrukud.

«Anu on tõeline Telfoni liige. Meil oli väga äge filmida. Suudlesin Anu varbaid ja puha,» rääkis Pyhimys.

Telfon Brothers lubas, et «Eesti (On My Mind)» ei jää kindlasti nende ainsaks Eesti-teemaliseks lauluks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles