VAHVAD FOTOD Kuninganna Elizabethi juubelipidustuste avaparaadi tõeline staar oli 4-aastane prints Louis (1)

Kuninganna Elizabeth ja prints Louis 2. mail 2022. Foto: Reuters/ScanPix
Getter Trumsi
, Tegevtoimetaja
Copy

Prints Williami ja Kate Middletoni noorim poeg, nelja-aastane prints Louis võttis neljapäeval osa kuninganna Elizabethi valitsemisaja juubelipidustuste avaparaadist. Kuningliku perekonnaga koos rõdul seistes ei hoidnud väike prints oma emotsioone tagasi.

Kuninganna Elizabethil täitus tänavu aasta veebruaris 70 aastat valitsemisaega. Suurejoonelised juubelipidustused toimuvad sel nädalavahetusel ning 96-aastase kuninganna valitsemisaega tähistatakse neljapäevast kuni pühapäevani.

Pidustused avati traditsioonilise Trooping the Colouri rõduesinemisega neljapäeval, 2. juunil. Rõduesinemine piirdus Tema Majesteedi ja nende kuningliku perekonna liikmetega. Nende hulgas oli ka prints Williami ja Kate Middletoni noorim poeg, nelja-aastane prints Louis.

Viimase jaoks oli aga suurejooneline sündmus väga emotsioonirohke ning väike prints ei kartnud oma tundeid välja näidata. 

Louis'l oli seljas sama kostüüm, mida tema isa, prints William kandis samal üritusel 1985. aastal.

Muudatused juubelipidustustes

Kuninganna kõrget iga arvesse võttes on tänavused juubelipidustused võrreldes varasematega veidi teistsugused. Näiteks ei võta sügisest saadik episoodiliste liikumisprobleemide all kannatanud kuninganna töötajate sõnul esimest korda 70 aasta jooksul osa kuninglikust tervitustest.

Traditsiooniliselt tervitavad monarhi pärast paraadi tema isiklikud väed kuningliku tervitusega. Kuid sel aastal võtavad tema asemel saluudi vastu prints Charles, prints William ja printsess Anne.

See otsus järgneb mitmetele teistele, kus 96-aastane kuninganna on delegeerinud üha enam ülesandeid kuningliku perekonna vanematele liikmetele.

Muudatused tehti ka avaparaadi jaoks. Selle kuu alguses teatas Buckinghami palee pressiesindaja: «Pärast hoolikat kaalumist otsustas kuninganna, et selle aasta traditsiooniline Trooping the Colouri rõduesinemine neljapäeval, 2. juunil, piirdub Tema Majesteedi ja nende kuningliku perekonna liikmetega, kes praegu kuninglikku tööd teevad.»

Tõenäoliselt ilmuvad siis rõdule prints Charles ja Camilla, Kate ja William ja nende lapsed, samuti prints Edward ja tema perekond ning printsess Anne ja tema abikaasa Sir Timothy Laurence.

Vickers ütles, et rõdule vähemate inimeste lubamine on mõistlik. «Seal ei ole siis inimeste massi, millest rahvas ei suuda kõiki tuvastada – see paneb alati laiema avalikkuse arvama, et maksumaksjad toetavad neid inimesi, mida nad muidugi ei tee.»

Reedel toimub Püha Pauluse katedraalis jumalateenistus, millega tänatakse kuninganna valitsemisaja eest. Olgugi et algul otsiti võimalust, et kuninganna saaks jumalateenistusel osaleda, siis 3. mai hommikul selgus, et monarh sinna siiski ei lähe.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles