«Pealtnägija»: «maag» koondab ajupestud sekti

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Vanaküla
Hannes Vanaküla Foto: Kalev Lilleorg / Õhtuleht

Viimasel ajal palju meedias figureerinud «maag» Hannes Vanaküla koondab enda ümber ajupestud sekti, kinnitavad tema endised jüngrid saatele «Pealtnägija».

Hannes Vanakülast on saanud siinse esoteerika-taeva püsitäht - näiteks nädal tagasi aitas ta ühel oma õpilasel võita telemängus 200 000 krooni. Vanaküla endised jüngrid ning nende ligimesed kinnitavad aga, et väliselt vagura imidži taga on tegu ohtliku blufoloogiga, kes koondab enda ümber ajupestud sekti, vahendasid ERR Uudised «Pealtnägijat».

Väidetavalt on 42-aastane endine baarmen ja nahavärvija Vanaküla rajanud isikliku religiooni, mis vastandub ülejäänud maailmale.

Muuseas usub Vanaküla juhitav seltskond, et on jumalad, kes määravad maailma saatuse ning usutakse ka seda, et seks rühma liidriga parandab nende naist.

Varjunime Merike all esinev ema räägib «Pealtnägijale», kuidas tema poeg langes end maagina esitleva mehe sekti küüsi. Noormees jättis kooli pooleli ja käis kodus viimati aasta tagasi.

Reporter.ee videod Hannes Vanakülast:

«Tõehetkes» osalenud Merje Laur: enamasti ma usun Hannest

Kas peanõid Hannesel on teisi halvavad võimed?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles