Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Kopsakast elatusrahast loobunud Hollandi tulevane kuninganna läheb ülikooli

Copy
Hollandi printsessid Ariane, Catharina-Amalia ja Alexia. Vanimana on Catharina-Amelia troonipärija ja temast saab tulevikus Hollandi kuninganna.
Hollandi printsessid Ariane, Catharina-Amalia ja Alexia. Vanimana on Catharina-Amelia troonipärija ja temast saab tulevikus Hollandi kuninganna. Foto: Reuters/ScanPix

Hollandi kuninga Willem-Alexanderi vanim tütar, 18-aastane Catharina-Amalia alustab sügisel ülikooli. Troonipärija ehk tulevane kuninganna kavatseb elada koos teiste üliõpilastega.

Hollandi printsess Catharina-Amelia läheb sügisel Amsterdami ülikooli õppima. Ta plaanib õppida poliitikat, psühholoogiat, juurat ja majandust, vahendab People.

Kuigi printsessi õpingud on privaatsed, kavatseb Catharina-Amelia Amsterdamis elada koos teiste üliõpilastega. 

Catharina-Amelia lõpetas keskkooli möödunud aastal ja otsustas seejärel aasta vabaks võtta. Vahetult enne oma 18. sünnipäeva ütles tulevane kuninganna ära kuninglikele pereliikmetele mõeldud iga-aastasest elatusrahast, milleks on ligi kaks miljonit dollarit ehk 1 872 260 eurot. Elatusraha hakkab Catharina-Amelia saama alles siis, kui ta asub kuninglikke tööülesandeid täitma.

«Leian, et raha vastu võtmine on ebamugav seni, kuni ma selle eest midagi vastu ei tee ja eriti, kui teistel õpilastel on palju raskem aeg, eriti praegusel koroonaviiruse perioodil,» ütles ta käsitsi kirjutatud kirjas Hollandi peaministrile Mark Ruttele. Ta lisas, et maksab tagasi ligi 400 000 dollarit, millele tal oli õpilasena õigus, ega nõua ülejäänud summat välja enne, kui ta enda rolli astub.

Hiljuti tunnistas Catharina-Amelia, et ta ei ole valmis kuningannaks saama ning paluks selle rolli võtta üle oma emal, kuninganna Maximal juhul, kui tema isa peaks ootamatult siit ilmast lahkuma.

Catharina-Amelia noorem õde, 16-aastane printsess Alexia õpib praegu Walesi keskkoolis. Tegu on rahvusvahelise kooliga, kus õpib ka 16-aastane Hispaania troonipärija, printsess Leonor.

Tagasi üles