Miljonimängu laeks jäi 16 000 krooni

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miljonimäng
Miljonimäng Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Tänases TV3  saates «Kes tahab saada miljonäriks?» osutus suurimaks võidusummaks 16 000 krooni, mille võitis Valgast pärit Jaan.

Esimesena tuli mängu Moonika. Naine pidi esimest korda õlekõrre appi võtma 2000 krooni küsimuse juures. Küsiti, kes on raadio Elmari kuulajate küsitluse järgi läbi aegade armastatuim Eesti laulja, kas Üllar Jörberg, Vello Orumets, Georg Ots ja Ivo Linna. Naine kutsus appi publiku, kellest 58 protsenti pakkus Ivo Linnat ning usaldades enamust, tegi õige valiku.

Ka järgmise küsimuse puhul tuli abi kasutada. Küsiti, mis on moslemite püha päev, kas esmaspäev, kolmapäev, reede või pühapäev. Siinkohal otsustas naine võtta välja kaks vale vastusevarianti, mille peale jäid järele a ja c. Naine pani lukku reede ja mäng sai jätkuda.

Järgmine küsimus sai naisele saatuslikuks. Taheti teada, kuidas nimetati Rooma kahe näoga jumalat. Vastusevariandid olid a) Janus, b) Pales, c) Luna ja d) Juturna. Moonika pani lukku Luna, aga see osutus valeks, kuna õige vastus on Janus.

Järgmine mängija tuli Valgast. Jaan jäi hätta esimest korda alles 32 000 krooni küsimuse juures, kus kasutas korraga ära kõik oma õlekõrred.

Küsiti, kas šampanja meetodil valmistatud Hispaania vahuveini nimetatakse Hereseks, Cavaks, Montillaks või Malagaks. Esiti küsis mees nõu publikult, kellest 38 protsenti pakkus Cavat ja 40 protsenti Montillat. Selle peale helistas õpetaja Jaan sõber Rainerile, kes ei osanud aga kahjuks aidata. Viimases hädas kasutas Jaan ära ka kolmanda õlekõrre – 50/50, peale mida jäid järgi variandid b ja d. Mees ei julgenud ikkagi pakkuda ning otsustas 16 000 krooni välja võtta.

Riskivabalt pakkudes pani lukku Malaga, mis osutus valeks. Õige olnuks Cava.

Viimase mängijana tuli saatesse kunstnik Erki, kelle mäng aga ajanappuse tõttu poolikuks jäi. Mees jõudis seitsmenda ehk 4000 krooni küsimuseni, kus talt taheti teada, kes on öelnud sõnad «Jumal suudles mu häälepaelu», kas Jose Carreras, Luciano Pavarotti, Mario Lanza või Benjamino Gigli. Mees küll ei teadnud õiget vastust aga mõtles veidi, võttis appi loogika ja pani siis lukku Pavarotti ning see osutus ka õigeks. Erki jätkab oma mängu järgmises saates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles