LUGEJA FOTOD ⟩ Kirna tulbiväljade külastaja kohtas lillede vahel säravat staari

Triin Roos
, Ajakirjanik
Copy
Kirna tulbid
Kirna tulbid Foto: Kristo Kivisoo/ Järva Teataja

Elu24 lugeja saatis toimetusele pilte Järvamaal asuvas Kirna mõisas nähtud kaunitest tulbiväljadest. «Lisaks tulpidele nägime seal ka Anu Saagimit,» teatas lugeja.

Järvamaal Türi vallas Kirna külas asub Kirna mõis, kus laiuvad tulbiväljad pakuvad kaunist vaatepilti.

Tulbiväli
Tulbiväli Foto: Erakogu

Kirna mõisapargis kasvab üle 60 tulbisordi. Lilleilu jätkub loodetavasti juuni esimeste nädalateni. Tulpide õitsemise aeg oleneb ilmast, kuid keskmiselt kaks kuni kolm nädalat püsivad õied ilusad. Nii et tulpide ilu nautimise aeg on suhteliselt üürike. 

Kirna mõisa esindaja Reimo Lilienthal ütles Elu24-le, et neil on kahte tüüpi tulbipeenraid: «On looduslikud tulbiväljad, kus sibulad ise paljunevad maa all. Ja kultuurpeenrad, kust iga aasta võtame sibulad välja ja paneme uued.» Igal aastal peenraid uuendatakse.

Tulbid Kirna mõisas.
Tulbid Kirna mõisas. Foto: Erakogu

Tulbiväljad laiuvad Kirna mõisa pargis tänavu kolmandat aastat. Kui palju tulpe mõisaias kasvab, seda ei oska keegi täpselt öelda. 2020. aastal pisteti mulda 11 000 tulbisibulat ja 2021. aasta sügisel koguni 65 000 sibulat.

Tulbid Kirna mõisas.
Tulbid Kirna mõisas. Foto: Erakogu

Meile fotod saatnud lugeja nägi mõisapargis lisaks paljudele kaunitele lilledele ka alati säravat Anu Saagimit. «Anu Saagim oli ka seal. Tundus, et koos oma poja ja emaga,» ütles ta Elu24-le.

Saagim on oma Instagramis jaganud fotot, kus ta on roosade tulpide keskel. Pildi kohta ütleb Saagim: «Muinasjutt.» Anu sobib igal juhul tulpide vahele imeliselt hästi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles