VIDEO Terapeudid Igor ja Bella avaldavad põhjused, miks paarid tihti lahku lähevad vaatamata suurtele tunnetele

Igori ja Bella retriit Saaremaal Foto: Pilt videost
Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy

Igoril ja Bellal on mõlemal seljataga purunenud suhe, kus asjad ei toiminud nii, nagu võibolla oleks pidanud. Koos on nad aga leidnud tee armastuse keeleni ning õpetavad nüüd ka teistele, kuidas sidet partneriga parandada ja hoida. Lisaks psühholoogiale õpetavad nad oma partnerit puudutama.

Elu24 külastas möödunud nädalavahetusel Saaremaal Kandimaa joogatalus toimunud luksuslikku retriiti paaridele, mille korraldajateks olid Igor Earthchild ja Bella Laurfeld.

Nad mõlemad töötavad nii Helsingis kui ka Tallinnas terapeudina ning lisaks psühholoogiale on nad välja töötanud erinevaid puudutamismeetodeid, millega on võimalik oma sidet partneriga tugevdada.

Kui me vaatame üldist ühiskonnapilti, peetakse tantra ja meditatsiooniga tegelevaid inimesi pigem veidrikeks, sest nad on teistsugused. Siiski tuleb tõdeda, et need «veidrikud» on tegelikult õnnelikumad kui paljud teised inimesed siin maailmas, kes on haaratud sotsiaalmeedia ja ühiskonna mõjudest ning kaotanud iseenda.

Retriidid, mida Igor ja Bella korraldavad, ongi mõeldud iseenda leidmiseks. Ka seal osalejad ütlesid Elu24-le, et see on aeg iseendale. Nende sõnul on vaja olla ise õnnelik ja õnnelikuna suudad sa ka oma partnerile rõõmu valmistada.

Teisel pool Saaremaad arutasimegi, mida tehakse paarisuhetes valesti, miks on suurenenud lahkuminekute arv ning miks on aina enam kärgperesid. Igori ja Bella sõnul oleks saanud enamust neist lahkuminekutest siiski ära hoida, kui paaril oleks olnud oskus suhelda ja leida tee teineteiseni.

Igori ja Bella sõnul on oluline suhtes päriselt kohal olla – kuulata ning proovida mõista oma partnerit. Kuna nemad ise on üle elanud keerulisi suhteid, tunnevad nad, et neil on võimalus jagada oma kogemusi ning aidata sellega teisi.

Kuigi nende teraapias ja koolitustes on palju klassikalist teooriat, on selles ka palju omaloomingut, mida antakse edasi paaridele individuaalselt, sest see, mis sobib ühele, ei pruugi sobida teisele.

«Meile pole keegi mitte kunagi õpetanud, kuidas suhe toimima peaks. Koolis ei õpetata, kuidas inimsuhted toimivad, vaid kuidas rasedust ära hoida,» räägib Bella, kelle sõnul on ühiskond kasvatatud justkui hirmufoonil, kuigi lähedus on see kõige olulisem ja seda on võimalik luua. «Kõik paarid on tegelikult selleks võimelised,» lisab ta.

«Julge rääkida ka emotsioonidest ja tunnetest, mis ei ole meeldivad,» on üks olulisemaid nõuandeid, mida nad jagavad.

Tihtipeale juhtuvat paarisuhetes olukord, kus näiteks naispoolel on tekkinud partneri vastu suurem usaldus ning ta on otsustanud end avada ja rääkida ka ebameeldivatest asjadest suhtes. «Tegelikult on see positiivne,» ütleb Igor. 

Seepeale võtab aga mees sageli hoopiski kaitseseisundi, arvates, et naisega on midagi juhtunud, sest ta oli enne nii normaalne. Selle asemel, et leida asjadele selline lahendus, et suhe toimiks mõlema jaoks, minnakse kahjuks lihtsama vastupanu teed ehk siis lahkutakse.

«Kui ma seda olukorda enda jaoks ära ei lahenda, kordub see ka järgmises suhtes,» lisab Bella.

Siinkohal toovad nad näite, et isegi kui mentaalselt oma kaaslasega vaidled, on oluline säilitada füüsiline kontakt paarilisega, sest see andvat teisele märku, et eesmärk ei ole rünnata, vaid leida hoopis lahendus. Just puudutused on need, millele Igori ja Bella teraapiad on eelkõige üles ehitatud.

Kui siiski inimesed tunnevad, et ei julge iseseisvalt paarilisega mõnda asja lahendada, tasubki Igori ja Bella sõnul võtta osa nende koolitustest ja teraapiatest, kus nad aitavad erinevate praktikate abil paaril leida ühist keelt.

«Me anname ülesanded ja tööriistad, mis teevad asja nauditavaks, suhte parandamine ei pea olema raske töö,» räägib Igor.

Kahjuks pidavat paljudel inimestel puuduma teadmised, kuidas oma armuelu paremaks muuta, kuigi tänapäeval on neid võimalusi väga palju. Tihti ollakse kasvatusmeetodites kinni ajastus, kus seksuaalsus jms oli tabu, millest ei räägitud. Just seetõttu ongi tekkinud ühiskonnas suured probleemid inimsuhetes.

Vaata videost, mida saaksid sina oma partnerile pakkuda selleks, et koju tulles ootaks sind ees mõnusalt hea keskkond, sest õnneliku naise taga peituvat õnnelik mees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles