Kõik tahavad saada superstaariks

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastusel on oma blogi aadressil http://www.omaelusuperstaarid.blogspot.com.
Lavastusel on oma blogi aadressil http://www.omaelusuperstaarid.blogspot.com. Foto: Ants Liigus

29. jaanuaril esietendus Pärnu Endla Küünis teatri noortestuudio lavastus “Oma elu superstaarid”.


Eesti dramaturgias on alati valitsenud noortenäidendite põud. Täiskasvanutele ning lastele jagub häid tekste, kuid noortele ja noortest mitte eriti. Eelmisel aastal lavastati Eesti kutselistes teatrites kaks noortelavastust („Mirr“ Endlas ja „Creeps“ Rakveres). Tõepoolest, seda ei ole just palju.



Igatahes on Endla teatris võimalus nüüd taas noortele keskenduva dramaturgia lavastust näha. Näidendi on kirjutanud kahasse õed Laura-Marie ja Triinu Ojalo. Lavastaja on Enn Keerd. Mängivad noortestuudio õpilased.



“Oma elu superstaaride” üks tegelastest, 16aastane Lenna (Eliis Vaiksaar, pildil) on pealtnäha musterõpilane ja kooli popimaid tüdrukuid.



Aga särava pealispinna all painab teda hirm ja väsimus: kas ta tõesti peab kõiges olema alati parim ning kas ta ikka on kohustatud juba praegu valima tee, mida kogu ülejäänud elu käia?



Lenna sõbrad ei märkagi, kuidas tüdruk neist järjest kaugemale libiseb, ning tema poisilgi (Jari Matsi) on rohkem tegemist oma bändis kitarri mängimisega. Kõik tahavad ju saada superstaariks.



Näidend räägib olulistest asjadest noorte elus: koolist, kodust, sõprusest, ideaalidest, hirmust täiskasvanute maailma ees, eneseotsingutest ja esimesest armumisest.



„Olulisim teema on isiklik vabadus ja muidugi noorte identiteediküsimused. Noortele on väga oluline, mis valikuid tehakse, et end määratleda. Kas identifitseeruda mingi rühma järgi või olla see, kes tegelikult olla tahad? Need ei ole kerged otsused ning on enamikule noortest tuttavad ja igapäevased küsimused,“ kommenteeris Triinu Ojalo uut noortelavastust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles