Soome kohus ei lahutanud eksjäähokimängijat Mikko Koivut ta eestlannast naisest

Inna-Katrin Hein
Copy
USA jäähokiklubi Minnesota Wildi soomlasest keskründja Mikko Koivu. Foto on tehtud 23. jaanuaril 2019 Denveris, kus Wilde kohtus Colorado Avalanche'iga
USA jäähokiklubi Minnesota Wildi soomlasest keskründja Mikko Koivu. Foto on tehtud 23. jaanuaril 2019 Denveris, kus Wilde kohtus Colorado Avalanche'iga Foto: AP Photo/David Zalubowski, File/Scanpix

Soome endine jäähokimängija Mikko Koivu sai Turu apellatsioonikohtust negatiivse otsuse ning teda ei lahutatud ta abikaasast Helena Koivust. Sarnaselt ringkonnakohtuga otsustas ka apellatsioonikohus, et lahutusasja ei saa Soomes lahendada, kuna Koivud elavad Ameerika Ühendriikides.

Kuigi Koivud olid elanud osa aastast Soomes, leidis apellatsioonikohus, et perekond elas lahutusavalduse esitamise ajal USA-s, teatab iltalehti.fi.

«Koivude põhielukohaks on kujunenud Ameerika Ühendriigid. Seal on abikaasade töökohad ja laste koolid. Pere elamine osa aastast Soomes, inim- ja peresuhted ning Mikko Koivu kavatsus Soome kolida näitavad iseenesest küll sidet Soomega, kuid ei ole piisavad näitamaks, et Mikko Koivu põhielukoht on Soomes või ta on kolinud lõplikult Soome tagasi,» teatas kohus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles