Suri kultusbändi Depeche Mode liige Andy Fletcher

Elu24
Copy
Depeche Mode'i liikmed Martin Gore, Dave Gahan ja Andrew Fletcher
Depeche Mode'i liikmed Martin Gore, Dave Gahan ja Andrew Fletcher Foto: BENOIT TESSIER/REUTERS

Suri bändi Depeche Mode üks asutajatest, kollektiivi klahvpillimängija Andy Fletcher.

Bänd teatas 60-aastase Fletcheri lahkumisest Twitteri vahendusel. «Oleme šokeeritud ja täis tohutut kurbust meie kalli sõbra, pereliikme ja bändikaaslase Andy «Fletch» Fletcheri enneaegse lahkumise tõttu,» seisis bändi neljapäeva hilisõhtul tehtud avalduses.

«Fletchil oli tõeline kullast süda ja ta oli alati olemas, kui vajasid tuge, elavat vestlust, head naeru või külma õlle. Meie süda on tema perekonnaga ja palume, et te hoiaksite neid oma mõtetes ja austaksite nende privaatsust sel raskel ajal.»

Fletcher sündis 1961. aastal Nottinghamis. 

Ta moodustas 1970ndate lõpus koos koolikaaslase Vince Clarke’iga bändi No Romance in China. 1980. aastal liitus bändiga Martin Gore ja nende uueks nimeks sai Composition of Sound. Samal aastal liitus bändiga ka laulja Dave Gahan ja nad muutsid oma nime taas, sedapuhku sai nimeks Depeche Mode.

Pärast debüütalbumi «Speak & Spell» väljaandmist 1981. aastal sai Depeche Mode üheks kaheksakümnendate ja üheksakümnendate alguse mõjukamaks bändiks. Nende hittide hulka kuuluvad näiteks sellised palad nagu «Just Can't Get Enough», «Personal Jesus» ja «Enjoy The Silence».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles