Eurovisiooni võitnud ukrainlased müüvad üllal eesmärgil võidutrofee maha

Elu24
Copy
Kalush Orchestra liikmed pärast Eurovisiooni võitu koos võidukarikaga.
Kalush Orchestra liikmed pärast Eurovisiooni võitu koos võidukarikaga. Foto: Marco Bertorello/AFP/Scanpix

Eurovisiooni võitnud Kalush Orchestra liikmed said võidu puhul auhinnaks muuhulgas ka toreda mikrofonikujulise klaasist trofee, mis enampakkumisel maha müüakse.

Eurovisioni võitja Kalush Orchestra paneb oksjonile oma Eurovisiooni karika ja loosib Ukraina armee abistamiseks välja roosa mütsi, mida bändi ninamees Oleh Psiuk Torinos laval kandis.

«Võitsime Eurovisiooni ja nüüd tahame aidata Ukrainal sõda võita,» sõnas Oleh Instagramis. «Tahan maha müüa selle mütsi, kogu raha läheb Ukraina armeele.»

Müts ja trofee on müügis eraldiseisvalt ning selleks, et osaleda Olehi ikoonilise roosa mütsi loosis, tuleb välja käia 200 Ukraina grivnad ehk umbes viis eurot. Mida rohkem raha annetad, seda suurem on võiduvõimalus. 

Eraldiseisvalt on enampakkumisel Eurovisiooni võidutrofee, mis läheb sellele, kes teeb kõige suurema annetuse Sergei Pritula heategevusfondile.

Tänavuse Eurovisiooni lauluvõistluse trofee viis koju Ukraina ja Kalush Orchestra looga «Stefania». Sõjast räsitud riik lõpetas võistluse 631 punktiga, teiseks jäänud Ühendkuningriik aga 466 punktiga. Hispaania saavutas 459 punktiga kolmanda ja Rootsi 438 punktiga neljanda koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles