Üksik naine leidis elueesmärgi, kui lapsendas Indiast ilma käte ja jalgadeta lapse

Triin Roos
, Ajakirjanik
Copy
Poiss India lastekodus. Pilt on illustreeriv.
Poiss India lastekodus. Pilt on illustreeriv. Foto: Caro / Stefan Trappe, Scanpix

«Ma ei teadnud, millised on tema vajadused, kuid lapse nimel teed seda, mida vaja,» ütleb naine, kes leidis oma elule eesmärgi lapsendatud erivajadustega tüdruku eest hoolitsemisel. Lapsendamise teekond oli aga pikk ja katsumusterohke. 

USAs Ohios elav Jacqui McNeill (29) oli vaid 12-aastane, kui tema ema südamerikke tõttu ootamatult suri. Olles pärit suurest perest, kus oli koguni 11 last, jäi Jacqui õlgadele oma seitsme noorema õe-venna eest hoolitsemine, vahendab People. Kuna noore neiu elu oli katsumuste- ja murederohke, leidis ta lohutust religioonist ning temas tekkis soov pärast keskkooli lõpetamist nunnaks hakata. Kuid puutudes pidevalt kokku lastega, mõistis Jacqui, et ta ei saa nunn olla, sest tema soov saada kunagi päris oma laps on liiga tugev.  

«Nunnana pead sa elama vaesuses ja tsölibaadis kiriku heaks,» ütleb Jacqui. «Ma näeksin kirikut külastavaid lapsi, mängiksin nendega ja hoiaksin neid süles. Ma lihtsalt hakkaksin nutma, kui nad ära lähevad, sest see teeks nii palju haiget, kui ma annaksin lubaduse, et ma ise endale lapsi ei taha.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles