HIRMUTAV! Haabneeme rannas viiakse täiskuöödel läbi ohverduslikke rituaale (3)

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy
Voodoo tuletseremoonia
Voodoo tuletseremoonia Foto: General/

Viimsilased on häiritud ja mures, sest viimase poolaasta täiskuuööd on muutunud seal kummaliseks. Haabneeme rannas ootab hommikusi jalutajaid ees põlevad kalmuküünlad ning ohverdusteks antud toit nende ümber.

Facebooki grupis «Viimsilased» on juba pikalt arutatud Haabneeme rannas toimunu üle. Üle poole aasta on igal täiskuuööl viidud Haabneeme rannas läbi veidraid rituaale. Kuigi eelkõige häirib kohalikke maha jäetud prügi ning toit, mida koerad hirmsasti maiustada tahaksid, siis osaliselt tekitab selline vaatepilt neis ka kõhedust.

Rituaalipaik Haabneeme rannas.
Rituaalipaik Haabneeme rannas. Foto: Erakogu

Elu24 käis ka ise kohapeal seda kohta vaatamas ning kohalikega rääkimas. Tänaseks on möödunud korrast sinna alles jäänud vaid üks leivakäntsakas, hunnik soola kohviubade ning šokolaadiga. Kuigi sealse rannabaari töötajad kuulsid sellistest toimetustest seal esimest korda, siis rannas jalutanud kohalikud siiski üht teist teadsid.

«Tahaksin teada, kes seda teeb ja milleks,» ütles üks kohalikest elanikest, kelle sõnul tundub rituaali läbiviija olevat vägagi rikas, sest menüü, mida selles kasutatakse, ei ole just kõige odavamate killast. «See on veidike hirmutav ning kõhedust tekitav,» rääkis teine kohalik.

Rituaalipaik Haabneeme rannas.
Rituaalipaik Haabneeme rannas. Foto: Erakogu

Kohalike arvates viiakse rituaali läbi väga hilja öösel, sest keegi ei ole tegijat märganud ning hommikuti küünlad veel põlevat.

Teema on käinud sotsiaalmeediast juba mõnda aega läbi ning eelkõige on mures koeraomanikud. «Aga ilmselt südametunnistus ärkas koeraomanike šokolaadihädakisa peale, kuna šokolaad võib koertele eluohtlik olla. Seekord valisid valge šokolaadi ja kallasid ohtralt soolaga üle,» täpsustas kohalik asjaolusid.

Sensitiiv Merily Timmer rituaalides midagi pahatahtlikku ei märka.

Merily Timmer.
Merily Timmer. Foto: Terje Talts

«Kuna asjasse on kaasatud kange alkohol, viitab see voodoole,» rääkis Timmer ning täpsustab, et voodoo pole tegelikult midagi halba. Siiski on tema sõnul tegu väga sügava teemaga ning üheselt öelda, millega tegu, ta ei oska ning läbi piltide on keeruline hinnata.

«Peaksin minema kohapeale või pilte teistmoodi uurima, kuid ma ei taha teiste asjadesse ennast segada. Midagi halba ma siin ei näe,» rahustab sensitiiv kohalikke.

«Ma ei näe kurjust, sest satanismi märke ma ei näe. Pigem on head ja paremat viidud. Kellelgi on kas millestki puudus või püüab midagi saavutada. Panin tähele, et kasutatakse kolme küünalt, mis vihjab kolmainsusele,» ei märka Timmer loos grammigi kurjust.

«Kui sul endal südametunnistus puhas ja pole midagi halba teinud, siis pole vaja seda karta,» lisas ta.

«Siiski sellist toiduainete ja asjade mahajätmist ma ei poolda. Sellised rituaalides kasutatavad asjad ei tohi kindlasti sattuda tavakodanike kätte, veel vähem laste ja loomade kätte,» peab ta sellist käitumist ohtlikuks.

Sellest, kuidas veidrate leidudega toimetada, kirjutab Timmer ka oma blogis!

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles