Psühholoog selgitab: mida ütlevad lauakombed inimese iseloomu kohta?

Triin Roos
, Ajakirjanik
Copy
Lauakombed annavad infot inimese iseloomu kohta.
Lauakombed annavad infot inimese iseloomu kohta. Foto: Shutterstock

Venemaal tuntud psühholoog, telesaatejuht ja kirjanik Anna Kiryanova kergitab saladuseloori inimese iseloomu ja söögilaua kommete vaheliselt seoselt, väites, et mitte kunagi ei ava inimene ennast paremini kui süües.  

Psühholoogid on ammu märganud, et see, kuidas inimene sööb, kuidas ta suhtub toidusse ja käitub süües, näitab ära tema põhiolemuse. Seda teadis ka vanarahvas ja seepärast pakuti uue töömehe palkamisel talle midagi süüa. Kui töömehekandidaat sõi kiiresti, energiliselt ja hea isuga, nautides toitu ja seejuures sõi söögikombeid järgides, siis oli ta tõenäoliselt ka hea ja korralik töömees. Kui ta sõi aeglaselt, kombetult ja ei näidanud pererahva vastu üles austust ega tänu toidu eest, siis teda mõistetavatel põhjustel tööle ei võetud.

Inimene, kes ei valitsenud oma loomalikke instinkte või kes sõi vähe, kombetult ja aeglaselt, oli tõenäoliselt mitte et vaimselt puudulik, kuid tal võis olla tõsiseid probleeme vaimse tasakaaluga. Ja loomulikult kajastusid tema söögikombed ka tema töökommetes ja suhtluses töökaaslastega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles