VAHVA KLÕPS ⟩ Suur karu sõitis rongiga Tartust Tallinnasse, pilet oli ostetud

Triin Roos
, Ajakirjanik
Copy
Karu. Pilt on illustreeriv.
Karu. Pilt on illustreeriv. Foto: Tiit Hunt

Tallinlanna jagab sotsiaalmeedias toredat fotot sellest, kuidas rongireisijate hulgas oli ka suur pehme karumõmm.  

22. mail sõitis Mairi (nimi muudetud, toimetusele teada) rongiga Tartust Tallinnasse. Rongis avanes talle huvitav vaatepilt: ühe istme peal oli koha sisse võtnud suur mängukaru. «Tartu-Tallinn rongis sõitis täna karu,» kirjutas Mairi Facebooki postitatud pildi juures. 

«Oli ühe soomlase mänguasi,» ütles naine Elu24-le.

Rongireisijate seas oli ka suur pehme karujõmm.
Rongireisijate seas oli ka suur pehme karujõmm. Foto: Erakogu

Jänest karu ei sõitnud

«Pilet oli internetis ära ostetud,» lisas Mairi oma postituse juurde. 

Tallinlanna ütles Elu24-le, et soomlasega, kellele karu kuulus, ta ise ei rääkinud. «See oli üks noor poiss. Mulle tundus, et ta proovis piletimüüjaga algul soome keeles rääkida, hiljem inglise keeles,» avaldas Mairi.

«Kui rong oleks olnud rahvast täis, kas siis oleks karu mõnele reisijale istekohta ka pakkunud?»

«Karu ei olnud üldse mitte selline mänguasja moodi, vaid pigem kas mõne näidendi või muuseumi tarvis tehtud,» rääkis Mairi Elu24-le.

Isekohad peaksid inimestele jääma

Elroni turundus- ja kommunikatsioonijuht Katrin Kulderknup ütles Elu24-le, et suuri asju tuleks eraldi transportida. «Tulenevalt Reisijateveo eeskirjast on reisijatel Elroni rongis lubatud vedada esemeid, mille kolme mõõtme (pikkus, laius, kõrgus) summa ei ületa 200 cm ning kaal ei ületa 40 kg. Suuremaid ja raskemaid pagaseid rongiga vedada pole lubatud,» selgitab Kulderknup. 

Kui reisijal on vaja transportida suuremaid esemeid kui eeskirjas lubatud, soovitab Elron kasutada spetsiaalset transportteenust.

«Elron tuletab siinkohal meelde, et heaks tavaks rongis on kaasreisijatega arvestamine. Pagas pange alati pagasiriiulisse või istme alla, et reisijad saaksid vabadele kohtadele istuda,» räägib rongifirma esindaja. 

Päris mõmmikud laamendavad kõvasti

Nii rahulikud nagu mängukarud rongis päris mõmmikud muidugi pole. Mesinik Andres Tamla saatis hiljuti Elu24-le fotod Läänemaal mesitarude juures lammutustööd teinud karumõmmist.    

Läänemaal meerestorani külastanud karu.
Läänemaal meerestorani külastanud karu. Foto: Erakogu

«Kõik teavad, mida teeb karu, kes satub mee lähedusse – tal tekib kange meeisu! Meie külaline oli suurest meehimust lõhkunud paar taru ja mitu tükki ümber ajanud. Ega mõmmik ei käitu mesitaru juures kuigi viisakalt – lõhub taru, kangutab meeraamid laiali, haukab kärgedest suutäisi,» rääkis Tamla Elu24-le. Karu tegevuse tulemusena jääb mesilaspere kodust ilma ja suure tõenäosusega talvel hukkub.

Karu tehtud lammutustöö.
Karu tehtud lammutustöö. Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles