FOTOD JA VIDEO ⟩ Kim Jong-un mattis Covid-19 tagajärjel surnud mentori

Inna-Katrin Hein
Copy
Põhja-Korea riikliku uudisteagentuuri KCNA avaldatud foto, millel riigijuht Kim Jong-Un (vasakul) kannab marssal Hyon Chol-hae kirstu. Matus toimus 22. mail 2022
Põhja-Korea riikliku uudisteagentuuri KCNA avaldatud foto, millel riigijuht Kim Jong-Un (vasakul) kannab marssal Hyon Chol-hae kirstu. Matus toimus 22. mail 2022 Foto: AFP PHOTO/KCNA VIA KNS/Scanpix

Põhja-Korea riigimeedia avaldas fotod, millel on näha liidrit Kim Jong-uni lääne allikate andmetel kandmas oma mentori Hyon Chol-hae kirstu. See kõrge sõjaväelane olevat surnud koroonaviirustest tingitud viirushaiguse Covid-19 tagajärjel.

Põhja-Koreas on praegu koroonapuhang ja haigestunuid on palju. Selle kinnise riigi juhid tunnistasid mais esimest korda koroonaviiruse levimist ja inimeste nakatumist, teatab theguardian.com.

Põhja-Korea riikliku uudisteagentuuri KCNA teatel osales Kim Jong-un 22. mail Pyongyangis Hyon Chol-hae matusel. Tegemist oli Põhja-Korea kaitseväe marssaliga, kes väidetavalt oli praeguse juhi mentor ja mängis uurt rolli tema riigijuhiks saamisel pärast ta isa Kim Jong-ili surma 2011.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles