GALERII Pühapäeval toimus veemotospordi võistlus JetSki & Powerboat Tallinn Open 2022

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy

Pühapäeval toimus Harku järvel järjekordne veemotospordi võistlus, kus võtsid osa ka kaks noort õdedest naissportlast Tartumaalt. Kuigi vanematel on veidike hirm nahas tüdrukute pärast, elavad nad lastele siiski uhkelt kaasa.

Pühapäeval kihutasid Harku järvel veemotosportlased oma paatidega suurtel kiirustel. Sellise üsnagi ohtliku spordiga tegelevad ka kaks imekaunist õde Kärol ja Viktoria Soodla.

Elu24 helistas 21-aastasele Kärolile veidi enne tema võistlussõidu algust, et uurida, kuidas tänane üritus neil läheb ning kaua nad veemotospordiga tegelenud on.

«Trennid läksid hetkel hästi, veidike tuuline on aga olen ennegi tuulega sõitnud,» rääkis sõidu eel elevil olev noorsportlane. Kiirete paatide võidukihutamisega on nad tegelenud juba ligikaudu seitse aastat.

Tee veemotospordini leidsid nad läbi oma vanemate, kes omal ajal olid külastanud Meremessi ning näinud seal veemoto nurgakest ning mõelnud, et nende lapsed võiksid seda ala proovida.

Tähelepanuväärne on aga see, et vanemad ise sellise spordiga ei tegele ning isagi tunnistas, et hirm on neil tihti nahas ning peapõrutustega on isegi haiglas aega veedetud.

Kärol sõidab GT-30 võistlusklassis oma istuva paadiga, mille kiirused ulatuvad kuni 90 km/h. Tema 23-aastane õde Viktoria on aga O-125 klassis oma kõhuli paadiga ning tema kiirused on veelgi suuremas- lausa 130 km/h.

Kuigi Tartu klubi poolt on paatitega tegelejad olemas, tunnistavad tüdrukud, et eks nad isegi vahel ole ikka juures nende putitamise ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles