VIDEO Saksamaal sai tornaados vigastada 43 inimest, üks mees suri elektrilöögist saadud vigastustesse

Elu24
Copy
Paderborni linna ametnikud ütlesid, et tornaado rebis katuseid ja keerutas prahti ringi mitmete kilomeetrite ulatuses.
Paderborni linna ametnikud ütlesid, et tornaado rebis katuseid ja keerutas prahti ringi mitmete kilomeetrite ulatuses. Foto: David Inderlied

Saksamaa politsei teatas, et tornaado tõttu, mis liikus läbi mitme Lääne-Saksamaa linna, sai vigastada 43 inimest, vahendab CNN.

Paderborni linna ametnikud ütlesid, et tornaado rebis katuseid ja keerutas prahti ringi mitmete kilomeetrite ulatuses. Kokku on hetkel vigastatuid 43, kümme neist on saanud raskeid vigastusi ja ühe naise elu on ohus, teatasid nad.

Reedel piirkonda tabanud tugevas tormis hukkus ka 38-aastane mees. Kohalik meedia vahendas politsei teadet, et 38-aastane mees suri Paderbornist umbes 180 kilomeetrit edelas asuvas Wittgerti linnas. Ta sai üleujutatud keldris elektrilöögi, teatas politsei.

«Plekk, isolatsioon ja muud materjalid lendasid kilomeetrite kaugusele. Paljud puud lamavad siiani hävinud autodel,» teatas umbes 150 000 elanikuga Paderborni politsei.

Saksamaal läbi mitme linna keerutanud tornaado jäänused
Saksamaal läbi mitme linna keerutanud tornaado jäänused Foto: EPA/Scanpix

Euroopa tormiennustuskeskus kohaselt oli suur osa Põhja-Saksamaast reedel tugevate tormide tõttu kolmest ohutasemest kolmandal kohal. Tase viitab tugevate kuni äärmiselt tugevate tuuleiilide, suure rahe, tornaado ja tugeva vihma võimalusele, teatas meeskond.

CNN-i meteoroloog Taylor Ward ütles, et reedel teatati veel mitmest tornaadost, sealhulgas üks Hollandis, Saksamaa piiri lähedal, ja kolm Saksamaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles