RAJU VIDEO ⟩ Prantsuse aktivist tormas alasti Cannes'i filmifestivali punasele vaibale

Elu24
Copy
Foto: Kuvatõmmis Twitterist

Prantsusmaal toimuval Cannes'i filmifestivalil võis näha ootamatut seika, kui punasele vaibale tormas Prantsuse aktivist, kes oli ihualasti, kirjutab Independent.

Turvatöötajad pidid reedel glamuurse Cannes'i filmifestivali punaselt vaibalt ära taltsutama aktivisti, kes hetk enne režissöör George Milleri uue filmi «Kolm tuhat aastat igatsust» esilinastust, punasele vaibale tormas. 

Nimelt oli Prantsuse aktivistide gruppi SCUM kuuluv naine otsustanud oma keha katta vaid Ukraina lipuvärvidega. Sellega protestis ta Ukraina sõja ja eelkõige naiste vastu suunatud seksuaalvägivalla vastu.

Antud intsidendist levib Twitteris ka video. Klipis on näha, kuidas turvamehed aktivisti punaselt vaibalt minema toimetasid. 

17. mail alanud Prantsusmaa Cannes’i filmifestivali pöördus videosilla vahendusel publiku poole ka Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi.

«Ukrainas kaotab päevas elu sadu inimesi. Nad ei tõuse enam üles, et hea filmi lõpus plaksutada. Kas filmimaailm hoiab suu kinni või avab selle?» küsis president oma kõnes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles