«Stopp! Russki mir!» Tallinna tänavatel võib märgata kahemõttelisi kleebiseid (1)

Aleksandra Jürman
, Elu24 Reporter
Copy
«Stop! Pусский мир» Vene lipu ja Georgi lindi värvides haakristiga kleebis Tallinnas Liivalaia tänaval. 20.05.2022.
«Stop! Pусский мир» Vene lipu ja Georgi lindi värvides haakristiga kleebis Tallinnas Liivalaia tänaval. 20.05.2022. Foto: Erakogu

Elu24-ga võttis ühendust murelik kodanik, kes märkas Tallinna kesklinnas valgusfoori postil kleebist, millel on kujutatud Vene lippu Georgi lindi ja natsisümboolikaga. Kleebisel on kirjas kahemõtteline loosung «Stop! Русский мир» («Stopp! Russki mir»).

Elu24-le kirjutanud kodanik nägi, kuidas Liivalaia tänaval Radissoni hotelli juurest ilmunud mees hakkas midagi tänavapostidele kleepima. Väidetavalt oli tegemist noore vene kodanikuga, kes huvitava sõnumiga kleebiseid linna peal levitab.

Lähemal vaatlusel tegi olukorra tunnistaja kleebisest pilti ning jäi mõtlema loosungi tabava kahemõttelise sõnumi peale. Ühest küljest ütleb lause «Peatuge! Vene maailm», teisest küljest saab seda lugeda kui «Peatuge! Vene rahu».

Kahemõttelise sõnumi, Vene lipu ja Georgi lindi värvides haakristiga kleebis valgusfoori postil Tallinnas Liivalaia tänaval.
Kahemõttelise sõnumi, Vene lipu ja Georgi lindi värvides haakristiga kleebis valgusfoori postil Tallinnas Liivalaia tänaval. Foto: Erakogu

Meiega ühendust võtnud lugeja sõnul on loosung väga osavalt tehtud. «Putini enda sõnul viib ta rahu Donbassi ning sealne seltskond räägib, et see sõda on tegelikult rahu tagamiseks. Teisest küljest on loosungi sõnum see, et see on justkui Vene maailm, mida nad laiendada üritavad,» räägib ta.

Vene president Vladimir Putini on öelnud, et Nõukogude Liidu kokkuvarisemine 1991. aastal on 20. sajandi suurim «geopoliitiline katastroof». Nüüd Putin parandab seda viga.

Kahemõttelise loosungiga kleebis valgusfoori postil, Tallinnas, Liivalaia tänaval.
Kahemõttelise loosungiga kleebis valgusfoori postil, Tallinnas, Liivalaia tänaval. Foto: Erakogu

Ootame juhtunu kohta politsei- ja piirivalveametilt täiendavat kommentaari.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles