VIDEO ⟩ Noor lumelaudur Marten Kikas muutis kaubiku oma koduks

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy
Marten Kikas
Marten Kikas Foto: Kuvatõmmis videost

Eesti parim lumelaudur muutis mõnusa kaubiku omale koduks ning rändab sellega mööda ilma ringi ja naudib elu, tehes sporti, mida ta üle kõige armastab.

Kanal 2 saates «Õhtu» käis külas Eesti parim lumelaudur Marten Kikas, kes võttis kätte ning ehitas valge Ford Transiti omale koduks ümber ning elab selles enamiku ajast.

Selles mitte just kõige suuremas kaubikus on kõik eluks vajalik olemas – magamisase ja väike kööginurgake.

Lumelauduri elu bussis algab tavaliselt septembris, kui ta tassib sõiduki täis vajalikku nodi, näiteks toiduvaru, ja suundub siis Eestist Austria poole. Seal on ta kuni mai alguseni.

See buss on olnud Kikase hea kaaslane juba kolm aastat. Austria pole aga ainus sihtkoht, kus ta oma ratastel koduga seigelnud on. Tema spordiala viib ta üle Euroopa erinevatele võistlustele, seega on noormees maailma avastanud küll ja veel.

Kuna Kikase seiklusperiood on pigem talvisel ajal, on kaubikusse sisseehitatud väikene gaasiahjuke, millega kütab hästi soojustatud eluaseme üsnagi hästi ära. «Sellega saab bussi lausa saunaks teha,» märgib Kikas.

Kahjuks puuduvad selles armsas ratastel kodukeses aga tualett ja pesemisvõimalused. «Ei tulnud head ideed, kuhu seda paigutada, aga see mure on üsna lihtsalt lahendatud. Igas suusakeskuses on olemas avalik WC ja kui ikka väga vaja, on olemas ka mets,» ei heiduta see noormeest.

Kikas ei ole kokku löönud, kui palju bussiga rändamine on aidanud tal raha säästa, kuid ta usub, et see summa on üsna suur. «Puusalt võin öelda, et vähemalt 8000 eurot kindlasti,» sõnab ta.

Kaubik sai ümber ehitatud selleks, et täita Kikase suur unistus – minna olümpiale. Just tänu raha kokkuhoiule saab ta käia võimalikult paljudes kohtades end treenimas, et saada parimaks. Tuleb välja, et Austrias on selline eluviis populaarne.

Samas on reisidel ette tulnud ka veidraid seiku. Näiteks sai ta Šveitsis trahvi verivorstide eest, mille isa oli talle kaasa pakkinud. «Seda oli umbes poolteist kilo. Tuli välja, et Schengeni alast ei tohi liha välja viia ning sain umbes 200 euro kanti trahvi,» muigab ta.

Olümpiale jõudmisest on tal puudu veel toetaja ning ka treener, praegu teeb ta kõike üksinda. Lumelauasõit on aga kaasa toonud ka väga palju vigastusi – alustades neerurebendist ja lõpetades põlveoperatsiooniga.

Eestis olles naudib ta suve, kuid kogub ka erinevate töödega raha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles