Karl Killing: just see on õige hetk, mil suhtest lahti lasta

Raadio Elmar
Copy
Karl Killing
Karl Killing Foto: Julian Riikonen

Karl Killing avaldas uue singli «Keegi teine», kus teeb kaasa ka tuntust koguv räppar Kaw. Tegu on Killingu teise eestikeelse singliga ja äsja ilmunud loo sõnum kannab endas suhete ja emotsioonide teemalisi küsimusi... ja ka mõningaid huvitavaid vastuseid! Viska loole kõrv peale!

Muusikute Karl Killingu ja Kevin Keevalliku (artistinimi Kaw) sõnul annab värske lugu edasi ideed sügavatest tunnetest ning otsustusvõimetusest, kuidas ühe suhtega edasi minna. Killing tunnistas, et laul on saanud inspiratsiooni elust enesest, nii tema enda kui teiste laulukirjutajate kogemustest.

«Kui esialgselt väljendus loo mõte inglise keeles võib-olla veidi teisiti, seisneb peamine mõte siiski selles, kui näed enda partnerit või kallimat justkui kellegi teise poole vaatamas ja pürgimas, siis oleks mõistlik juba varakult sellest suhtest lahti lasta. Selle laulu sõnum on väga otsekohene, kuid sellepärast see töötabki,» tunnistas Killing.

Igapäevaselt tegeleb Killing artistitöö kõrvalt ka teistele muusikutele lugude produtseerimise ja kirjutamisega. Kuna koostööprojekte on ka teistest riikidest, siis palju loomingut ilmub just inglise keeles. Oma teise eestikeelse singli otsustas ta välja anda aga üsna spontaanselt.

«Algselt tegime selle laulu Soomes valmis, koostöös ingliskeelse artistiga. Mõistsin esialgset demo kuulates, et see võiks eesti keeles päris hästi toimida. Aga teadsin ka seda, et ma ei taha seda pala üksi avaldada. Nii kutsusingi kampa oma hea sõbra Kevini – tal on kusjuures ka mega hea hääl. Ma olen selle otsuse üle väga rõõmus,» lausus Killing.

Mees tunnistas, et ammutab inspiratsiooni erinevatest emotsioonidest ning saab tõuget ka albumitelt kõlama jäänud elementidest. «Leian hetkel palju inspiratsiooni väga erinevatest kohtadest ja žanritest, nii rokist, RnB-st kui folgist. Olen hakanud kuulama muusikat hoopis teistmoodi kui varem. Ja muidugi on selles loomeprotsessis oma koht hetkedest igapäevaelust,» märkis noor produtsent.

Killing on kirjutanud lugusid paljudele tuntud Eesti artistidele, nagu 5MIINUST, Jüri Pootsmann, Villemdrillem, Elina Born, Pluuto, Grete Paia jt. «Viimasel ajal olen üsna palju koostööd teinud ka Soome artistidega ja olen lähiajal ise sinna taas minemas. Lähiajal hakkab kiirema rutiiniga muusikat välja tulema, hoidke silma peal,» avaldas ta.

Killing jagas infot ka enda suvegraafiku kohta. «Praegu käib päris tugev andmine. Tõsised ettevalmistused käivad. Vahepeal oli teatavasti veidi vaiksem aeg, meil kõigil! Nüüd tunnen, et see suvi tuleb midagi erakordset. Mulle meeldib teha eelkõige intiimsemaid esinemisi ja eriti naudin ülesastumisi erapidudel,» avaldas muusik raadio Elmar hommikuprogrammis «Ärka, kaunis maa!».

Täispikka intervjuud kuula SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles