ELU25 ⟩ Juku-Kalle Raid: sultani tütar Kaja Kallas ja vaimne invaliid Vladimir Putin, kellel pole nägu (6)

Putinil ei ole nägu. Ja nii ei saa seda ka säilitada. Foto: Internet
Juku-Kalle Raid
, Ajalehe KesKus peatoimetaja
Copy

Venemaa Föderatsiooni välisministeeriumi ametlik esindaja Maria Zahharova räägib Kaja Kallasest kui sultani järeltulijast. Mõeldud on muidugi Siim Kallase tütreks olemisest. Samal ajal aga ringlevad lääne poliitikute sõnavõttudes visalt ikka veel nõudmised, et maailmal tuleb aidata Putinil nägu säilitada. Paraku pole Putinil üldse mitte mingit nägu, mida säilitada, arvab Juku-Kalle Raid.

Mida siis kirjutas Vene välisministeeriumi kõrgepalgaline töötaja Maria Zahharova, kes Kaja Kallast diktaatorliku sultaniga võrdles?

Tsiteerime: «Lugesin uudist, et Eesti peaminister Kaja Kallas soovitas lääne liidritel lõpetada president Vladimir Putinile helistamise. Tundsin huvi, et kes annab lääne liidritele nii asjalikke nõuandeid.»

Zahharova on kindlal veendumusel, et Siim Kallas sättis tütre peaministri taburetile ning läks ise koju puhkama. Valimisi Eestis muidugi pole.

Zahharova avastas peale lühikest guugeldamist, et ühelgi talle teadaoleval kõige autokraatlikumalgi sultanil pole sihukest isa nagu Siim Kallas ja sellist vinget taadilt päritud karjääri. Kümnest miljonist ei sõnagi, mis kindlasti kurvastab neid tublisid Putinit austavaid Eesti inimesi, kes arvavad siiani, et Siim 10 miljoni rahva rahaga poodi läks. Teisalt, olles tegev ruuporina Putini lähiringkonnas, on 10 miljonit krooni (umbes 600 000 eurot) Zahharova jaoks muidugi sihukene mõttetu peenraha, et sellega pole mõtet isegi kioskisse kalja järele ronida.

Kuidas said võimule Kaja ja Vladimir

Zahharova on kindlal veendumusel, et Siim Kallas sättis tütre peaministri taburetile ning läks ise koju puhkama. Valimisi Eestis muidugi pole.

Kuidas Putin võimule sai, see ei puutu muidugi üldse asjasse. Ühe raksuga KGB varuosade kuuri alumisest sahtlist kõvasti napsitanud Jeltsini poolt välja võetud ja puhtaks klopitud luuraja on loomulikult vene rahva lemmik ja seega ka demokraatlikult valitud. Peale selle – tsaari aitab võimule jumal, samal ajal kui igasugused sultanid sahkerdavad isiklikku initsiatiivi ilmutades niisama ringi.

Sõna «sultan» muuseas ei tähendanud algselt araabia keeles üldse mitte valitsejat, vaid abstraktset tugevust või võimu. Hiljem, mil sõna hakkas tähistama valitseja tiitlit, oli sel selge religioosne tagamaa, vastupidiselt sekulaarsele «kuningale». Millist religiooni esindab Kaja Kallas, Vene välisministeeriumi tarkpea ei avaldanud.

Putini näo asjatud otsingud

Loomulikult pole siin imestada midagi. Alles äsja pajatas seesama Zahharova, olles ekraanil silmnähtavalt jokkis, et ukrainlased on venelastel borši söömise ära keelanud, vähe sellest, Ukrainas olla «tühistatud» ka Puškini looming.

Tegelikult maksab vaid pilk Putini pildile heita ja kohe on aru saada, et Vladimiril pole mingit nägu ollagi.

Nii lollist jutust poleks ju iseenesest tuhkagi, kui selle kõigega paralleelselt ei liiguks küll aralt, ent siiski visalt ringi mõtteheiastused, mille kohaselt tuleks Ukraina vastu algatatud julmas sõjas aidata Putinil säilitada oma nägu ning anda talle selleks konkreetne võimalus. Näiteks pool Ukrainat.

Putini näo säilitamise nimel töötavad mitmed Euroopa juhtivpoliitikud, kasutades selleks telefonitaktikat. Eriti meeldib sõjakujategijaga lobiseda prantslasel Macronil, kes annab selle teguviisiga märku, et ilma näota inimene ei saaks talle ju vastata, sest suu on näo küljes ning seega on Putinil nägu.

Tegelikult maksab vaid pilk Putini pildile heita ja kohe on aru saada, et Vladimiril pole mingit nägu ollagi. Nagu kunagi mainiti kuulehes KesKus, et on olemas igasuguseid invaliide. Putini sõda toodab neid kogu aeg juurde – nii omade venelaste kui vihatud ukrainlaste leeris. Neil invaliididel pole sõja tagajärjel kätt või jalga. Aga Putin on selline invaliid, kellel pole nägu.

Ei hakkagi siin rääkima ilukirurgide hordidest, kes Vene presidendi selle kehaosa kallal, kus teistel asub nägu, tööd teevad. Ei hakka rääkima ka kümnetest kilodest Botoxist. Maitse asi. Mõnele isegi meeldib, kui naha all on sümpaatne Botoxi-kiht. Annab sihukese vahva padja mulje ning hoiab sooja kah. See ei ole siiski Putini näo puudumise peamine põhjus.

Kui pole pead ning aju selle sees, ei saa olla ka nägu!

Peamiseks põhjuseks Putini näo puudumisel võib lugeda, et kuna nägu asub pea küljes, mille sees omakorda peaks olema aju, aga Putinil seda seal ei eksisteeri, ei saa olla tal ka mingit nägu. Ei saa ju ometi ajutegevuseks nimetada seda, millega Venemaa president päev-päevalt aega veedab.

Kuna nägu asub pea küljes, mille sees omakorda peaks olema aju, aga Putinil seda seal ei eksisteeri, ei saa olla tal ka mingit nägu.

Kui ei ole aju ja pead, pole ka nägu. Nii ei ole Putini puhul üldse võimalik mingit nägu säilitada, kuidas sa säilitad täiesti puuduvat asja.

Sõjakurjategija näo otsimine on loll ja absoluutselt viljatu tegevus. Sõjakurjategija tuleb lihtsalt mättasse lüüa. Nii on väga vaja jälgida, et Putini näo säilitamisele keskenduvad mõtlejad maailmas liialt sõna ei saaks. See sõda tuleb aidata Ukrainal võita ning Vene kurjategijate riik ära lõpetada. Küll siis kunagi saab Venemaa presidendiks ka mõni näoga inimene.

Putin ise mingit uut liini kindlasti ajama ei hakka. Näota tegelane, kes on harjunud inimelu nullväärtusega ekvivalendiks pidama, ei muutu.

Euroopa «näootsijatel» tuleb aidata sellest aru saada ning siinkohal on «sultani järeltulija» Kaja Kallas kindlasti märkimisväärset tööd teinud.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles