Ukraina presidendi nõunik: Mariupoli 83 päeva lähevad ajalukku 21. sajandi Termopüülide lahinguna

Inna-Katrin Hein
Copy
Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi kantselei pressiosakonna avaldatud foto Mariupolis Azovstali terasetehases olevatest Ukraina sõduritest
Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi kantselei pressiosakonna avaldatud foto Mariupolis Azovstali terasetehases olevatest Ukraina sõduritest Foto: Photo by Ukrainian President Administration press-service / AFP/Scanpix

Venemaa kaitseministeerium teatas, et Ukraina lõunaosas Mariupolis Azovstali terasetehases andis alla 256 Ukraina sõdurit. Venelaste teatest ei selgu, kas tegemist on nende Ukraina sõduritega, kes Ukraina võimude teatel evakueeriti Vene vägede kontrolli all olevatesse linnadesse.

Ukraina asekaitseminister Anna Maljar teatas, et 260 Ukraina sõdurit evakueeriti terasetehasest. 51 raskelt haavatut viidi Novoazovski haiglasse ning ülejäänud, ka kergelt vigastatud, Olenivkasse. Mõlemad linnad on Vene vägede kontrolli all. 

Ukraina võimuesindajate teatel üritavad nad hiljem oma sõdurid vahetada nende käes olevate Vene sõdurite vastu. Vene duuma tahab aga Azovstali võitlejate väljavahetamise keelata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles