Augustibluus avalikustas läbi aegade võimsaima esinejaterivi

Elu24
Copy
Devon Allman
Devon Allman Foto: Pressimaterjal

5.–7. augustini toimuv Augustibluus avaldas täna seekordse festivali ajakava ning tegi teatavaks lõpliku esinejaterivi. Varakevadel avaldatud kümnele esinejale lisandus mitu bluusimaailma tunnustatud tegijat USAst ja Kanadast, Itaaliast, Soomest ja Eestist.

Bluusi sünnimaalt USAst on Augustibluusile saabumas Devon Allman Project, kus teevad kaasa bluusimaailma tippu kuuluvad kitarristid Larry McCray ja JD Simo. Paljude auhindadega pärjatud kitarrist, laulja ja laulukirjutaja Devon Allman on legendaarse The Allman Brothersi asutaja Gregg Allmani poeg, kes on ka ise kaheksakümnendatel koos isaga mainekas bändis mänginud.

Reedel, 5. augustil astub festivali pealavale Ariel Posen, keda Rolling Stone Magazine peab tänapäeva kitarrikangelaseks ja kelle Music Radar on maailma kümne parima rokkkitarristi hulka valinud. 33-aastase kanadalase muusika juured on traditsioonides, aga samas on see vägagi tänapäevane, hõlmates mõjutusi nii rock’n’roll'ist, americana'st, soulist, R&Bst kui ka biitlitest inspireeritud popist.

Ameerikast saabub festivalile ka suupillimängija ja laulja Tad Robinson, kes on Ameerika džäss- ja bluusmuusika ajakirja DownBeat arvates jõudnud parimate elusate bluusilauljate nimekirja tippu ning kel on ette näidata suisa kümme Blues Music Awardsi (bluusmuusika Grammyd) nominatsiooni.

Otse Nashville’ist saabub kodumaale Eesti edukaim kitarrist Laur Joamets, kes on ookeani taga koos Lõuna-Aafrika päritolu lauljanna Laura Reediga loonud bändi LORE. Duo segab grunge, bluusi ja roki elemente ehedateks elektrilisteks americana hümnideks ning ilmutas möödunud aastal albumi, mille esiksinglit «Surrender» esitleti esmalt muusikaajakirjas Rolling Stone.

Esmakordselt astub Augustibluusi lavale Karl-Erik Taukar spetsiaalselt selleks festivaliks loodud kavaga «Sinine laupäev: Taukar goes blues». Tegemist on ainukordse ülesastumisega, kus Taukar koos erikülalistega toob lavale valiku põnevaid töötlusi Eesti bluusi kullafondi kuuluvatest paladest.

Põneva duo moodustavad Brasiiliast saabuv jump blues'i meister, kitarrist Igor Prado ning tänapäeva parimate Hammond B-3 spetsialistide hulka kuuluvaks peetav Raphael Wressnig Austriast.

Soomest saabuvad festivalile näitleja Ilkka Merivaara ansambliga Country & Western Dekadenz ning Soome bluusi elav legend Esa Kuloniemi. Ungarist on Haapsallu tulemas T. Rogers & Fekete Jenö: Chicago Blues Union ning Inglismaalt kolmel viimasel aastal UK Blues Awardsi aasta bluusibändi nominendiks valitud Cinelli Brothers.

Augustibluusi kodumaiste esinejate hulgas on sel korral mitmeid säravaid naisvokaliste. Lavale astuvad Laura Prits ansambliga Ziggi Wild, Liisa Tetsmann ja Rubundi, Eesti esimene vodevillibluusi lauljatar Kaisa Ling ning pühapäeval Haapsalu toomkirikus gospel-kavaga üles astuv Rebecca Kontus.

Traditsioonilise luulekontserdi BLUULE (bluus+luule) raames astuvad reedel lavale näitleja Rain Tolk koos ameeriklasest saksofonisti Steve Vanoni ning «Romantilise luulekava» eestvedaja Georg Meriloga.

Kolme päeva jooksul toimub festivali kaheksal laval kokku 28 kontserti. Täpse ajakava ning esinejatega on võimalik tutvuda festivali kodulehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles