Doktor Viktor (Vassiljev): jutt soolisest palgalõhest on puhas jama

Dr Viktor Vassiljev
Copy
Kumb ta on, kas Leo või Lea?
Kumb ta on, kas Leo või Lea? Foto: Internet

Doktor Viktor (Vassiljev) väidab, et võrdsete õiguste kõrgeim tase oleks siis, kui kedagi üldse ei huvitaks, mis sugu sa hetkel oled. Jutt soolisest palgalõhest on jama.

Sooline palgalõhe elab seal, kus on suured palgad. Eestis oleks kohasem sooline palgaräim. Kuigi räim vist soos ei ela. Erinevus palkades käib mitte soode, vaid sugude vahel.

Suguline paljunemine

Kui sugutunnused ja sugutung, siis ikka suguline palgalõhe. Sooline tähendab, et soos on üks palk ja rabas teine, normaalne ju. Inimesele kui liigile on omane suguline paljunemine, sooline paljunemine oleks rõve madistamine mudamülkas.

Lahe ju – loll joodik madalapalgaline mees möllib ennast naiseks ja tulebki talle maksta tubli ausa tööinimese palka.

Seega toetame sugulist võrdõiguslikkust, vähendame sugulist palgalõhet vastavalt sugutunnustele, mis tuleb kindluse mõttes tööandjale ette näidata ja dokumenteerida. Need on esmased – XX ja XY kromosoomid, teate ju küll, koolis räägiti, ja teisesed – kellel rinnad, kellel habe, edasi täpsustama ei hakka, vaadake ise enda pealt järele.

Aga kuidas tagada võrdne kohtlemine, kui kromosoomid korras, kuid habemega (või häbemega) valesti? Euroopa Liit jällegi nõuab õigust vahetada juriidilist sugu sõltumatult bioloogilisest – täna oled mees, homme naine, ei pea midagi ära lõikama ega juurde õmblema.

Sugulisest ahistamisest

Lahe ju – loll joodik madalapalgaline mees möllib ennast naiseks ja tulebki talle maksta tubli ausa tööinimese palka, muidu on suguline ahistamine. Kes ei maksa, on vastavalt oma sugutunnustele kas kitsarinnaline või kitsahabemeline. Või kitsehäbemeline, nagu on Brüsseli nõudmine, et olgu suurfirmade juhatustes sugude võrdsus – kuipalju mehi, samapalju naisi.

Ja kõrgepalgalise koha saab see, kellel on õiged sugutunnused ette näidata. Rõve, kuigi ennemgi juhtunud.

Mu meelest võrdsete õiguste kõrgeim tase oleks siis, kui kedagi üldse ei huvitaks, mis sugu sa hetkel oled. Tahab tädi tsemendikotte tõsta – vormistame tööle, ei saa hakkama – laseme lahti. Sulg sappa, ei midagi sugulist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles