Saate «Ma näen su häält» füüsikaõpetaja on aastakümneid kõva bändimees olnud (1)

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy
Füüsikaõpetaja Olev Mäe saates «Ma näen su häält».
Füüsikaõpetaja Olev Mäe saates «Ma näen su häält». Foto: Rauno Liivand

Saate «Ma näen su häält» hooaja viimases osas üllatas kõiki füüsikaõpetaja Olev Mäe, keda peeti pigem pillimeheks kui lauljaks. Siiski tuli välja, et mees on suurepärase lauluhäälega pikaaegne bändimees.

Olev Mäe on pärit Kundast, kus ta hakkas keskkooli ajal erinevaid bände tegema. Tema karjäär sai aga tõsisema alguse siis, kui ühest tema bändist sai Kunda klubi üks põhiesinejaid. «Käisime end sinna klubisse kauplemas, toonane põhibänd oli just laiali läinud ja see andis meile suure võimaluse,» lisas Mäe.

Nooruspõlves sai suure liidu ajal ka Lätis ja Leedus esinemas käidud. Kord oli Mäe oma bändiga poliitlaulude võistluse isegi kinni pannud.

Sellest mehest lausa õhkab positiivsust ja mõnusat olekut. Aastaid õpetajaametit pidanud Mäe on praegu jäänud pigem füüsika õpetamise juurde, kuid ta on uhkusega tarkusi jaganud ka teistes ainetes. Õppinud on ta aga ka üldtehnilisi distsipliine.

Õpetamise kõrval pole Mäe siiski muusikat jätnud ning ta tegutseb kahes bändis: Münt ja Kompakt.

Saatesse sattus ta aga produtsendi palvel, kes oli talle helistanud. «Ma isegi vist küsisin, kust nad mu leidsid, aga enam vastust ei mäleta. Peale mõningast mõtlemist ütlesin neile jah!»

Selline telesõu oli Mäele esmakordne, kuid ta nimetab seda väga positiivseks kogemuseks. Laulutunnid olid toimunud Zoomi vahendusel, kus pandi paika ka lood, mida ta võiks saates esitada. «Kõik oli huumori võtmes ja väga lõbus oli seal,» lisas ta.

Füüsikaõpetaja Olev Mäe saates «Ma näen su häält».
Füüsikaõpetaja Olev Mäe saates «Ma näen su häält». Foto: Rauno Liivand
Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles