Eurovisiooni võitnud Ukraina solist jagas kallimaga viimseid õrnusi: mees suundus koju, et armeega ühineda

Merilyn Närep
, Päevatoimetaja
Copy
Oleh Psjuk oma tüdruksõbraga viimseid õrnusi jagamas
Oleh Psjuk oma tüdruksõbraga viimseid õrnusi jagamas Foto: AP/Scanpix

Eurovisiooni lauluvõistluse võitnud Kalush Orchestra ninamees suudles sõbratari hüvastijätuks, et minna Venemaa-Ukraina sõja rindejoonele.

Folkräpi grupi ninamees Oleh Psjuk embas pühapäeval Itaalias hotelli ees viimast korda oma kallimat Oleksandrat, sest ta suundus Ukrainat president Vladimir Putini vägede eest kaitsma. Roosa müts peas ja seljakott seljas, pani Psjuk asjad taksosse, vahendab Daily Mail.

«Lähen tagasi koju, kus juhin vabatahtlike organisatsiooni, mis aitab pagulasi toidu, majutuse ja ravimitega. Ma jätkan seda. Võõrustame Eurovisiooni ümberehitatud ja õnnelikus Ukrainas,» rõhutas laulja.

Oleh Psjuk oma tüdruksõbraga viimseid õrnusi jagamas
Oleh Psjuk oma tüdruksõbraga viimseid õrnusi jagamas Foto: AP/Scanpix

President Zelenskõi tõotas laupäeva hilisõhtul pärast seda, kui Euroopa avalikkuse toetus viis Ukraina Eurovisioonil võidule, korraldada lauluvõistluse järgmisel aastal Mariupolis. «Meie julgus avaldab maailmale muljet, meie muusika vallutab Euroopa. Järgmisel aastal võõrustab Eurovisiooni Ukraina juba kolmandat korda ajaloos ja ma usun, et mitte viimast,» ütles Zelenskõi.

«Anname endast parima, et ühel päeval Eurovisiooni osalejaid ja külalisi Ukrainas Mariupolis võõrustada. Vaba, rahulik, ümber ehitatud. Tänan Kalush Orchestrat selle võidu eest ja kõiki, kes meile oma hääle andsid. Olen kindel, et võiduhääl lahingus vaenlasega pole kaugel. Au Ukrainale,» sõnas president.

Sõjast räsitud riik lõpetas võistluse 631 punktiga, teiseks jäänud Ühendkuningriik aga 466 punktiga. Hispaania saavutas 459 punktiga kolmanda ja Rootsi 438 punktiga neljanda koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles