Saates Synne Valtriga duetti laulnud kodukaitsja on kümme aastat olnud kaitseliidu ridades (1)

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy
Synne Valtri ja Sandra Vesseluha saates «Ma näen su häält».
Synne Valtri ja Sandra Vesseluha saates «Ma näen su häält». Foto: Rauno Liivand

Saates «Ma näen su häält» end kodukaitsjana esitlenud Sandra Vesseluha õppis laulmist sama lauluõpetaja käe all, kelle juures on õppinud meie tänavune eurolaulik Stefan ning ka särav Eleryn Tiit.

Viljandimaalt pärit Sandra Vesseluha on väikesest peale olnud seotud muusikaga, sest tema ema on ametilt muusikaõpetaja, ning juba kolmeaastaselt improviseeris ta viisijuppe.

Just ema oli see, kes teda erinevatele üritustele kaasa tiris ja seeläbi noore neiu muusikateele saatis. «Kuna muusika pakkus põhikoolis suuremat huvi, siis otsustasime emaga, et lähen muusikakooli. Ema soovil sai minu erialapilliks kromaatiline kannel, mida ma sugugi harjutada ei tahtnud. Peale viit aastat sellel erialal otsustasin, et ainus, mis ma päriselt teha tahan, on laulmine,» rääkis Vesseluha.

Tema lauluõpetajaks sai Hedi-Kai Pai, kelle juures ta laulis kümme head aastat. Muideks, Pai käe all on oma lauluoskusi lihvinud ka Stefan ja Eleryn Tiit. Nende aastate jooksul käis Vesseluha ka mitmel lauluvõistlusel.

Kodukaitsja Sandra Vesseluha saates «Ma näen su häält».
Kodukaitsja Sandra Vesseluha saates «Ma näen su häält». Foto: Rauno Liivand

«Hedi on olnud lisaks minu emale suureks eeskujuks ja toetajaks ning tema oli see, kes suunas mind laulmist edasi õppima. Ja nii läkski. Olen Georg Otsa nimelise muusikakooli esimese kursuse õpilane. Õpin rütmimuusika laulu erialal ning olen oma valikuga väga rahul,» lisas naine.

«Saates kantud roll – kodukaitsja – on vägagi südamelähedane. Olin kümme aastat kodutütar ning sellel ajal õppisin ma palju. Kaitseliit pakub noortele palju vahvaid üritusi ja huvitavaid ülesandeid ning tegevusi erinevate laagrite ja võistluste näol. Kui noored tahaksid peale kodus istumise midagi teha, aga ei tea, mida, siis kindlasti soovitan minna kodutütreks või noorkotkaks,» tutvustab Vesseluha veidike oma tegelaskuju tausta. 

Saates kogetu oli tema sõnul aga midagi uut. Vesseluha soovis juba kohtunike esimeste kommentaaride ajal öelda, et ta ei ole teeskleja, ning pinge ja ärevus kasvas ta sees iga minutiga. «See oli eneseületus, sain oma mugavustsoonist välja ja kogesin midagi nii lahedat, mis kindlasti jääb mind elus saatma. Oli tore teekond ja veel vahvam seltskond, kellega kõike seda koos teha,» lisas ta juurde.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles