EMOTSIONAALNE VIDEO ⟩ Verivärske «Stefania» muusikavideo on üles filmitud Butšas ja Irpinis

Elu24
Copy
Kalush Orchestra liikmed poseerimas pärast Eurovisiooni võitu.
Kalush Orchestra liikmed poseerimas pärast Eurovisiooni võitu. Foto: Marco Bertorello/AFP/Scanpix

Loetud tunnid pärast võitu avaldatud «Stefania» karm muusikavideo on filmitud Vene vägede hävitatud Butšas, Irpinis, Borodjankas ja Hostomelis.

Tänavuse Eurovisiooni lauluvõistluse trofee viis koju Ukraina ja Kalush Orchestra looga «Stefania». Nüüd, loetud tunnid pärast suurt võitu, on avaldatud ka emotsionaalne muusikavideo, mis on filmitud Vene vägede purustatud Kiievi oblasti piirkondades.

Lisaks sellele, et video all on inglise keeles subtiitrid, on muusikavideo lõpus ingliskeelne sõnum: «See video on filmitud Butšas, Irpinis, Borodjankas ja Hostomelis – linnades Kiievi lähedal, mis kannatasid Vene vägede okupatsiooni õudusi. See on pühendatud julgetele Ukraina inimestele, emadele, kes oma lapsi kaitsevad, ja neile, kes on andnud oma elu meie vabadust kaitstes. Iga mees, iga naine, iga süütu laps. Ukraina sõjal on mitu palet, kuid just meie ema nägu hoiab meie südamed tuksumas ka kõige jubedamatel aegadel.»

Sõnum video lõpus.
Sõnum video lõpus. Foto: Kuvatõmmis videost

Video kirjelduses on öeldud, et ehkki algul kirjutati laul pühendusega emadele, siis sõja puhkemisega seoses on loos leitud ka muid tähendusi ja sümboolseid mõtteid. «Kuigi loos pole ühtegi sõna sõja kohta, hakkasid paljud seda seostama justkui emamaa Ukrainaga. Veelgi enam, ühiskond hakkas seda nimetama meie sõja hümniks. Aga kui «Stefania» on meie sõja hümn, siis tahaksime, et saaks sellest meie võidu hümn!» seisab muusikavideo kirjelduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles