«Hukkunuid oli palju, kuid kuulihaavadega kaheksa.» Tapetud kurgede lahkamistulemused on selgunud

Merilyn Närep
, Päevatoimetaja
Copy
Türi vallas pesadel tapetud kured.
Türi vallas pesadel tapetud kured. Foto: Virge Võsujalg

«Hukkunuid oli palju, kuid kuulihaavadega kaheksa. Ei saa kinnitada, et teised kured sama kuretapja käe läbi surid, aga samas ei saa välistada, et inimene ise ülejäänutele otsa ei sõitnud,» sõnab Eesti metsloomaühingu juhatuse liige Virge Võsujalg pärast lahkamistulemuste kättesaamist.

1. mail sai Eesti metsloomaühingu juhatuse liige Virge Võsujalg teate, et Türi vallas Raademetsa risti juures asuva kurepesa all lamab lind ja teine on kahtlaselt liikumatult pesal. «Hommikul helistas meile üks murelik naisterahvas. Väätsa-Türi tee ääres lebas kaks surnud kurge. Lähemal vaatlusel selgus, et kured ei ole niisama müstilisel põhjusel hukkunud, vaid siin on inimese kuri käsi mängus!» kirjutas ühing oma Facebooki lehel.

Kohapeale läinud Võsujalale avanes hirmus vaatepilt – esialgu viis tapetud toonekurge. «Virge sõitis kohale ja kahjuks ei piirdunud see koletu lugu vaid kahe kurega, ka mitte kolmega. Kõik läheduses asuvad kured olid maha lastud. Osad maapinnal, teised linnud juba surnukehade kallal toimetamas. Osad pesadest alla rippumas, suured augud kehades,» seisis metsloomaühingu Facebooki postituses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles