Käes on selle aasta teine Merkuuri retrograadi periood - nüüd tuleb aeg maha võtta ja kaaluda üle, kas suunad ja plaanid, mille viimase kolme kuu jooksul lõime, õigustavad ennast? Kes ise ei peatu, selle teele saabuvad takistused. Ent seekordne Merkuuri retrograad saab olema veidi teistmoodi - loe lähemalt, miks. 

10. mail algas Merkuuri retrograadne liikumine, mis kestab kuni 3. juunini. See tähendab, et Merkuur on jõudnud oma orbiidil sellisesse kohta, mil Maalt vaadatuna tekib optiline illusioon, justkui Merkuur liiguks tagurpidi. Tegelikult liigub Merkuur alati samas tempos ja ikka edasi, aga meile Maal võib paista, justkui see aeglustub, seiskub, liigub tagurpidi ja jälle kiireneb. Merkuuri retrograadse liikumise ajal on Merkuur tegelikult Maale kõige lähemal.

Astroloogias valitseb Merkuur inimese mõtlemist, suhtlemist, infovahetust, liiklust ja ka tehnilisi seadmeid. Ka praktiline ajutöö, arusaamisvõime, päeva planeerimine, igapäevaelu korraldamine on Merkuuri pärusmaa. Samuti meie eneseväljendus ja oskus sõnu seada ning tähendust luua lähevad siia alla.

Kommentaarid
Copy