Lennukogemuseta reisija pidi piloodi terviserikke tõttu ise lennuki maandama

Elu24
Copy
Pilt on illustreeriv
Pilt on illustreeriv Foto: /ZUMAPRESS.com / Scanpix

Lennukogemuseta reisija pidi maanduma ohutult eralennukiga Florida lennujaamas teisipäeval, 10. mai pärastlõunal, kui pilooti tabas terviserike.

Olukorra arenedes on kuulda, kuidas reisija ütleb lennujuhtidele, et ta ei tea, kuidas lennukiga lennata, vahendab CNN juhtunut liveatc.net-i helisalvestise põhjal.

«Mul on siin tõsine olukord,» ütles tundmatu reisija salvestisel. «Piloodil on terviserike ja mul pole õrna aimugi, kuidas lennukiga lennata.»

Seejärel hakkas lennujuht andma reisijale juhiseid lennuki maandamiseks. «Proovige tiibu tasaselt hoida ja vaadake, kas saate laskuma hakata. Suruge juhtnuppudel edasi ja laskuge väga aeglaselt,» on kuulda lennujuhti mehele ütlemas. Lõpuks maandus lennuk Floridas Palm Beachi rahvusvahelises lennujaamas.

Liveatc.net-i salvestatud täiendavas heliklipis on kuulda lennujuhti, kes räägib teistele pilootidele, mis juhtus. «Olite just tunnistajaks, kuidas paar reisijat lennuki maandasid,» on kuulda teda ütlemas American Airlinesi piloodile, kes ootas lennujaamas õhkutõusmist.

«Kas sa ütlesid, et reisijad maandasid lennuki?» küsis American Airlinesi piloot. «Oh, jumal. Suurepärane töö,» ütles ta.

Ühemootorilise Cessna 208 pardal viibis kaks inimest, kui piloodil tekkis terviserike, teatas föderaalne lennuamet. Piloodi seisund pole teada ning lennuamet alustas juurdlust.

Kuula reisija ja lennujuhi vahelist vestlust SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles