Jaapanis sattus haiglasse seitse nimest, kes sõid restoranis kerakala (fugu).
Kerakala viis seitse jaapanlast haiglasse
Tsuruokas asuval restoranil ei ole kerakala serveerimise litsentsi, kirjutab metro.co.uk.
Politsei sõnul võidakse restorani omanikule esitada süüdistus professionaalses hoolimatuses.
Kui kerakala ei ole õigesti töödeldud ja valmistatud, siis on ta surmav.
Seitse meest tellisid endale tooreid mereande (sashimi) ja grillitud kerakala. Sööjatel tekkis üsna kiiresti kätes-jalgades tundetus, hingamisraskused ning nad kaotasid teadvuse.
Kolme kala söönu olukord on kriitiline.
«See teeb ettevaatlikuks. Kui minna restorani sööma, siis tasuks kindlaks teha, kas sellel toitlustuskohal on ikka kerakala serveerimise õigus,» sõnas politseinik Yoshihito Iwase.
Jaapanis eelistavad seda kala närvikõdi otsijad.
Kerakala sisaldab mürki tetrodoksiini, mis on palju kordi tugevam taimse päritoluga kuraarest. Kerakala mürki saanu võib surra pooleteise tunni jooksul.