Eesti juurtega USA näitlejanna Mena Suvari emadusest: kohati tundsin, et kaotan mõistuse

Annaliisa Köss
, reporter-toimetaja
Copy
Näitlejatar Mena Süvari.
Näitlejatar Mena Süvari. Foto: FS / ADM / Capital Pictures / Scanpix

USA idarannikule jõudis emadepäev veidi hiljem kui Eestisse, mistõttu ei puudu mõtisklused emadusest veel tänagi, kui meil siin koogid söödud ja lillesülemid armsatele emadele üle antud. 

«Mu poeg sai just üheaastaseks, aga ma kuulsin, et see võib võtta paar aastat,» kirjutab Eesti juurtega USA näitlejatar Mena Suvari (43) oma Instagrami postituses sellest, et teda vaevab sünnitusjärgne depressioon. 

«Ma ei osanud kunagi arvata, et võin midagi sellist läbi elada, eriti vaimselt ja emotsionaalselt. Laps on ju suur õnnistus, aga miks ma siis tundsin, et kannatan,» kirjeldab naine rasket eluperioodi, mida ei teinud lihtsamaks rinnaimplantaatide eemaldamine kuus kuud enne rasestumist. «Milline tohutu muutus see kõik mu kehale oli!»

Lisaks suurele elumuutusele tõdeb näitlejatar, et teda sunniti liiga vara tööle naasma. «See omakorda mõjutas mu piimavarusid. Tundsin kohati, et kaotan mõistuse, olles samal ajal vihane ja meeletus depressioonis, millesarnast polnud ma kunagi varem kogenud,» tunnistab Suvari aasta pärast lapse sündi.

«Kui keegi kommenteeris, et näen suurepärane välja, tundsin end veelgi halvemini, sest keegi ei küsinud kunagi, kuidas ma ennast tunnen,» avaldab näitlejatar ja lisab, et seetõttu hakkas ta depressiooni alla suruma ja varjama.

Teel iseenda poole

«Aga siis, sõna otseses mõttes kaks päeva tagasi, ärkasin õnnelikuna,» märgib ta ja selgitab, et suudab oma elu nüüd lõpuks ometi õnnelikuna näha. «Olen väga tänulik kõigile, kes on minuga koos lihtsalt istunud, mind kuulanud ja julgustanud, et minuga on kõik korras. Te olete mulle andnud kindluse, et isegi kui ma tunnen end pidevalt eksinuna, suudan siiski vastu pidada,» märgib Suvari. Näitlejatar lisab, et on taas teel parima iseenda poole.

«Tänan kõiki, kes mind iga päev armastavad ja toetavad, tuletades mulle meelde, et ma ei pea olema täiuslik,» sõnab ta lõpetuseks. Süvari soovib kõikidele emadele vastupidamist, andmaks endast iga päev kõik, et oma lapse jaoks olemas olla.

Postituses avaldatud kolme pildi iseloomustamiseks lisab Suvari: «Esimene pilt on tehtud nädal pärast sünnitust, teisel pildil olen lihtsalt kurnatud, kolmandal pildil olen endiselt kurnatud, kuid soojade rinnakompressidega, mis aitaksid rinnapiimal voolata.»

Peab ennast eestlaseks

Paljudele eestlastele tuttav Mena Suvari oli 90ndate lõpus Hollywoodis tõusev täht tänu rollidele filmides «Tabamata ilu» ning «Kuum pirukas». 

Näitlejatar sündis 1979. aastal Rhode Islandi osariigis Ameerika Ühendriikides. Tema Pärnust pärit isa Ando oli psühhiaater, kelle perekonnanimi Süvari mugandati Suvariks. Näitlejanna ema oli Andost 24 aastat noorem, ta töötas õena ning on Kreeka, Norra ja Saksamaa juurtega.

Suvaril on kolm vanemat venda, kellest üks töötas Ameerika Ühendriikide armees luureanalüütikuna. 2008. aastal ütles Suvari «Reporterile», et üks tema vendadest on ka Eestis käinud. Kuigi näitlejanna ise ei olnud tolleks hetkeks isa kodumaale jõudnud, tunneb ta uhkust selle üle, et on Eesti päritolu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles