PILTUUDIS ⟩ Presidendi Ida-Viru visiidi toredaim seik: selgus, et see oli tema elu esimene

Annaliisa Köss
, reporter-toimetaja
Copy
Alar Karis.
Alar Karis. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Möödunud nädalal Ida-Virumaa visiidil käinud president Alar Karis astus taas läbi ka Varja kohvikust, kus pidavat olema maailma parimad lihapirukad.

«Kui Kohtla-Järvelt Tallinna poole sõita, siis enne Kiviõli teeristi leiab väikese Varja kohviku. Olen kuulnud, et siit saab üht Eesti parimat lihapirukat, seega lausa pidime peatuse tegema,» kirjutas Karis ühismeedias möödunud aasta detsembris. 

Oma seekordse Ida-Virumaa visiidi teisel päeval 6. mail lasi president hea maitsta Purtse kindluses asuva restorani Von Taube roogadel ning peatumata ei saanud ta mööda minna ka Varja kohviku pirukatest.

«Mööda maanteed Narva poole sõites soovitan teha peatuse Varja kohvikus, kus on maitsvad lihapirukad ja kohupiimataskud,» märgib president taas. 

Lisaks pirukate ostmisele leidis Varja kohvikus aset aga eriti armas seik, kui president kohtus seal kahe ja poole aastase Oskariga, kes emaga sööma oli tulnud. «Kui põnnil soolane toit söödud, tegime tutvust ja andsin järele lapse soovile saada pulgakommi. Ema nõusolekul ostsin Oskarile kommi ja selgus, et see oli tema elu esimene.»

Niisiis saigi väike Oskar oma elu esimese pulgakommi Eesti presidendilt!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles