FOTOD JA VIDEO President Zelenskõi andis Ukraina kuulsaimale koerale autasu (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi (keskel) andis 8. mail  Kiievis oma residentsis koos Kanada peaministri Justin Trudeauga (paremal) miiniotsijast koerale Patronile ta töö eest autasu
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi (keskel) andis 8. mail Kiievis oma residentsis koos Kanada peaministri Justin Trudeauga (paremal) miiniotsijast koerale Patronile ta töö eest autasu Foto: Credit Image: © Ukraine Presidency/Ukraine Presi/Planet Pix via ZUMA Press Wire/Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi andis oma riigi sõjaaegsele kõige kuulsamale koerale hea töö eest autasu.

Autasu olid 8. mail Kiievis presidendilossis toimunud sündmusel vastu võtmas nii miiniotsijast koer Patron kui ta peremees Mõhailo Ilijev. Kohal oli ka Kanada peaminister Justin Trudeau, teatab reuters.com.

Kanada peaminister Justin Trudeau kätlemas Mõhailo Ilijevit, kellele kuulub Ukraina parim miiniotsijast koer Patron. Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi (keskel) andis koerale ta töö eest autasu
Kanada peaminister Justin Trudeau kätlemas Mõhailo Ilijevit, kellele kuulub Ukraina parim miiniotsijast koer Patron. Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi (keskel) andis koerale ta töö eest autasu Foto: redit Image: © Ukraine Presidency/Ukraine Presi/Planet Pix via ZUMA Press Wire/Scanpix

Patron kuulub Tšernihivi miiniotsijate rühma, mis kasutab oma töös ka Kanada tehnoloogiat.

Kaheaastasest Jack Russeli terjerist Patronist on saanud Ukrainas kuulsus. Tänu temale on leitud vähemalt 150 peidetud ja plahvatamata miini, mille miinirühm on teinud siis kahjutuks.

Patron on ka varem meedias olnud, kuid peremehe sõnul koerale liigne tähelepanu ei meeldi. Koerast on saanud paari kuuga väga populaarne loom, kes meeldib nii lastele kui täiskasvanutele.

Venemaa algatas Ukraina anastussõja 24. veebruaril ja sõda on nüüdseks kestnud üle kahe kuu.

Vene võimude plaan vallutada Ukraina paari nädalaga kukkus läbi. Kätte ei saadud ka pealinna Kiievit, mille juurest venelased märtsi lõpus tagasi tõmbusid, jättes kättemaksuks maha laibahunnikud ja massihauad.

Vene üksused on keskendunud nüüd Ida-Ukrainale, niinimetatud Luhanski ja Donetski rahvavabariigile, mida tahetakse Venemaaga liita.

Venelased on pommitanud sõja algusest Aasovi mere äärset Ukraina tähtsat tööstus- ja sadamalinna Mariupolit, millest on vähe alles. Ukraina armeel õnnestus enamik Azovstali terasetehases varjunud tsiviilisikuid evakueerida ja Zaporižžjasse transportida.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles